JUNTS FEM CULTURA, PATRIMONI I TRADICIONS

La Capital de la Cultura Catalana 2021 situarà Tortosa com a referent cultural del país amb un programa ple d’actes al llarg de tot l’any.

Ampliarem el Museu amb dos grans actuacions: dedicarem una nova sala d’art als referents del final del segle XIX i principis del segle XX. L’altre nou espai se centrarà en la Tortosa andalusina, mostrant part del tresor arqueològic localitzat a les excavacions del castell de la Suda.

Ampliarem el Teatre Auditori Felip Pedrell, amb una nova sala polivalent que portarà el nom de Ricard Salvat i que permetrà, també, que aquest espai sigui un centre de convencions i poder acollir produccions artístiques de nous formats.

Seguirem desenvolupant el Pla Director de les Muralles.

Convertirem l’antiga fàbrica de la Indo, a Ferreries, també en un espai cultural multidisciplinar al servei del barri i la ciutat, on ubicarem un punt de lectura i un espai expositiu.

Continuarem treballant en la candidatura per designar Tortosa com a Patrimoni de la Humanitat.

Continuarem potenciant l’Escola Municipal de Música com a motor i base de la Banda Municipal, que volem que continuï creixent i consolidant-se com a referent.

Seguirem apostant per una escola de teatre de qualitat, ampliant continguts i cursos.

Ampliarem els serveis i horaris de la biblioteca Marcel·lí Domingo.

Potenciarem el coneixement del folklore popular de la ciutat, a través del centre d’interpretació de l’Espai de la Jota i amb l’activitat de l’Escola Municipal Lo Planter.

Continuarem divulgant el llegat dels nostres referents culturals, amb activitats de difusió.

Crearem el Consell Assessor en Cultura Popular, donant veu i protagonisme a les colles de la ciutat.

Consolidarem el festival d’art efímer A Cel Obert, ampliant espais i internacionalitzant-lo.

Reforçarem la programació de la Mostra de Jazz de Tortosa per seguir portant a la ciutat figures internacionals referents.

Reforçarem una programació àmplia, variada i per a tots els públics al Teatre Auditori Felip Pedrell per continuar sent un referent cultural del país.

Optarem a ser Ciutat Gegantera de Catalunya.

Continuarem renovant el vestuari dels gegants i ampliant el bestiari popular.

Crerarem nous espais poètics al parc municipal Teodor González per tal de continuar recordant els referents literaris de la nostra ciutat.

Mantindrem unes festes participades i participatives, populars i gratuïtes, amb una clara aposta per la cultura popular i les nostres tradicions.

Mantindrem una col·laboració estreta amb les entitats de la ciutat per seguir millorant la implicació de la ciutat en temes de cultura, patrimoni i tradicions.