Compromís amb Tortosa

Esta setmana s’ha complert un any des que es va constituir el nou govern municipal on, com ja sabeu, malgrat els bons resultats obtinguts i la confiança majoritària dels tortosins i tortosines dipositada en lo nostre projecte, els partits de Movem-PSC, ERC i la CUP es van unir per a evitar que continuéssem governant la ciutat. L’objectiu d’este article no és cansar-vos amb dades i xifres que durant este any ens hem vist obligats a donar per a sortir al pas de les desacreditacions i falsetats que des del primer moment el nou govern va començar a escampar, però si hagués de definir amb un titular este primer any del tripartit seria el govern de les excuses. I és que s’han passat un any buscant excuses per a amagar la seua incapacitat de gestió, la seua falta de model de ciutat i, sobretot s’han caracteritzat per dur a terme una pujada d’impostos desmesurada, i que no em cansaré de dir totalment injustificada, i que ja vam anunciar que passaria si el tripartit tornava a governar.

Durant este any, des de Junts per Tortosa hem estat duent a terme una tasca de fiscalització del govern, com ens pertoca, treballant pel nostre projecte de ciutat, perquè a diferència dels partits del govern nosaltres sí que tenim un model de ciutat clar i definit per a Tortosa i per als cinc pobles de municipi. I seguim treballant pensant en la Tortosa del futur, perquè ha passat un any i Tortosa està paralitzada per la inacció del govern actual. És veritat que en tres anys més com este Tortosa quedarà tocada, però gràcies al dinamisme associatiu que tenim la sort de tindre hem de seguir endavant i hem d’aconseguir junts fer front a esta situació perquè Tortosa continue avançant.

És evident que la ciutat ha perdut embranzida, s’ha estroncat el creixement que tenia, i és una llàstima, perquè això no era fàcil d’aconseguir, i després de la pandèmia va ser tot molt complex, però vam fer possible l’arribada de noves empreses i indústries que van crear nous llocs de treball baixant l’atur a mínims que feia anys que no teníem. Però ara no hi ha ni un projecte il·lusionador que genere activitat ni s’està treballant perquè la ciutat seguisca aquella empenta que portava. Nosaltres continuarem fent el que hem estat fent al llarg d’estos anys, continuar escoltant a la gent, estar prop del teixit social, tant de l’organitzat com del que no ho està, i continuarem treballant per la Tortosa que estimem, per la qual tenim passió, i que entre tots i totes continuarem fent créixer.

Este primer any, els 10 regidors de Junts per Tortosa hem treballat per a seguir fent avançar Tortosa. A través de la nostra acció diària hem posat de manifest les coses que no s’han fet bé i hem intentat condicionar el govern municipal en allò que creiem que podia beneficiar la ciutat. Per a evitar la pèrdua de recursos aconseguits, per a agilitzar les actuacions pendents, per a defensar els interessos de Tortosa… I això sembla que alguns s’ho han emprès com un bloqueig. Res més lluny de la realitat. Tenen un acord d’estabilitat que els fa sumar 11 regidors, la majoria absoluta. Què podem bloquejar natros? En tot cas el bloqueig el vam patir nosaltres el passat mandat, havent-me fins i tot de sotmetre a una qüestió de confiança per a poder tindre un pressupost perquè els grups avui al govern ho votaven tot en contra.

I amb això tornen a demostrar que són el govern de les excuses. El passat mandat estàvem acostumats a una oposició de bloqueig, del No pel No. De vindre al ple, dir que tot estava malament i votar en contra de tot. I encara així, la ciutat va seguir avançant, perquè vam treballar, perquè teníem un full de ruta clar i perquè vam ser capaços d’aconseguir 40 MEUR d’inversió supramunicipal, fent moltes actuacions tot i els nos, i perquè vam dixar-hi moltes hores i esforços, i així ens ho va reconèixer la ciutadania, a qui de nou vull agrair el seu suport, tant ara fa un any a les urnes com al llarg d’este any que hem passat.

Natros, a diferència del que ells feien el passat mandat, hem donat suport a aquells projectes positius per a la ciutat i ho seguirem fent. Hem centrat la nostra acció en fiscalitzar el govern: a fer seguiment dels temes, analitzar els expedients i intentar incidir en millorar la gestió que estan duent a terme a l’Ajuntament.

Perquè el meu compromís amb la Tortosa actual i amb la Tortosa del futur és la meua prioritat. És un compromís amb el conjunt de la societat tortosina i el seu teixit social. Compromís amb les associacions de veïns, amb les associacions de comerciants, compromís amb els clubs i entitats esportives, amb les entitats culturals, amb les entitats socials i ONG… Compromís en estimar i fer estimar Tortosa, compromís en entendre i fer entendre Tortosa, compromís en respectar i fer respectar Tortosa, compromís en explicar, en cuidar, en estimar, en respectar i fer respectar la nostra història, els nostres costums, la nostra cultura, el nostre folklore i les nostres tradicions.

Compromís durant els propers tres anys en fer un treball de control, i denúncia d’aquelles coses que el govern de la ciutat no fa bé. Compromís en intentar que rectifiquen quan s’equivoquen i compromís, no en tingueu dubte, d’ajudar i donar suport quan encerten.

El meu compromís, el nostre compromís, és il·lusionant, entusiasta i motivador, com si estiguéssem al govern, treballant amb totes les forces per Tortosa. És un compromís amb el municipi, amb la ciutat i amb els cinc pobles, amb tots els barris, amb Tortosa i la seua gent. Com hem fet sempre i continuarem fent.