Junts per Tortosa aconsegueix que el ple reclami al govern revertir el període de pagament a proveïdors

Movem-PSC i ERC no ha votat a favor d’agilitzar els tràmits dels pagaments de subvencions a clubs i entitats de la ciutat

El grup municipal de Junts per Tortosa ha celebrat que el ple de l’Ajuntament de Tortosa hagi aprovat la moció presentada pel grup que reclama al govern que reverteixi l’endarreriment en els pagaments a proveïdors i complir amb el període mitjà de pagament (PMP) que determina que és de 30 dies. El regidor Òscar Ologaray s’ha congratulat que el ple de l’Ajuntament insti el govern municipal a pagar de forma immediata totes aquelles factures que fa més de 30 dies des que es van aprovar, així com a pagar als proveïdors dintre dels 30 dies de termini, complint amb la Llei 3/2004, de 29 de desembre.

Ologaray ha detallat que “amb l’arribada del nou govern municipal, el període mitjà de pagament s’ha incrementat fins arribar als 61,09 dies per al grup Ajuntament, que inclou tant l’Ajuntament com les societats municipals”, segons les dades publicades pel Ministeri d’Hisenda. El regidor ha recordat que “Junts per Tortosa vam deixar el període mitjà de pagament de l’Ajuntament en 20 dies”, i ha denunciat que este increment és fruït “de la incapacitat de gestió del govern que ha incrementat escandalosament el PMP”.

El regidor de Junts per Tortosa ha recordat que la majoria de proveïdors de l’Ajuntament són petites i mitjanes empresa i, per a elles, la morositat és una de les principals barreres a l’hora de prestar servei a una administració pública. “Tot i tenir la garantia que cobraran la factura, no saben en quin termini ho cobraran i han d’assumir uns costos extraordinaris i fer front a la falta de liquiditat”, ha afegit.

La moció, que ha comptat amb el vot favorable de la CUP però no amb els dels grups del govern, també reclama agilitzar els tràmits dels pagaments de subvencions a clubs i entitats de la ciutat. Ologaray s’ha congratulat que avui s’hagi trencat la dinàmica dels darrers plens i que el govern s’hagi abstès en la moció de Junts per Tortosa perquè és una proposta que beneficia als proveïdors i entitats de la ciutat. Amb tot, el regidor ja ha avançat que “des de Junts per Tortosa es continuarà fiscalitzant al govern perquè es compleixin estos acords i es reverteixi el període mitjà de pagament”.

Desgavell en la gestió de la llars d’infants

D’altra banda, el grup municipal de Junts per Tortosa ha votat a favor de la plurianualitat per a la construcció de les dos llars d’infants projectades pel govern. Amb tot, el regidor Òscar Ologaray ha qüestionat el “desgavell” en la gestió d’estes dos actuacions ja que el govern planteja una plurianualitat que no quadra amb el que diu la modificació pressupostària que es preveu aprovar esta setmana. “Estem aprovant una plurianualitat d’un total d’1,5 MEUR quan vostès preveuen una modificació pressupostària que afirma que la construcció d’estes llars d’infants costarà 1,8 MEUR”, ha manifestat. “És un nou episodi de contradicció i desgavell per la seua incapacitat de gestió. Votarem a favor perquè nosaltres no som els del no a tot, i sempre ens trobaran quan vulguin impulsar projectes en benefici de Tortosa”, ha conclòs.

Tortosa, 1 de juliol de 2024