Junts per Tortosa denuncia que el procés participatiu per escollir el defensor del ciutadà és una pantomima

Meritxell Roigé explica que el senyor Jordan ja va donar un nom que tindria el consens majoritari a la última junta de portaveus

Junts per Tortosa ha explicat que el govern municipal ha comunicat aquest dimecres a les entitats i associacions de la ciutat que engeguen un procés  participatiu per escollir el nou defensor del ciutadà.  La portaveu del grup municipal Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, l’ha qualificat de “postureig” i d’una “pantomima”.  Roigé ha explicat que en la passada junta de portaveus de l’1 de juliol, el senyor Jordan va explicar l’inici d’este procés però va dir que ja tenen una persona per ocupar el càrrec, que podria comptar amb el consens majoritari. La portaveu ha assegurat que “no té sentit obrir cap procés participatiu si ja es compta amb una figura de consens que rebrà el suport de la majoria dels grups municipals”.

En el correu enviat este dimecres pel govern municipal a les entitats del municipi per donar a conèixer l’inici d’este procés de participació “fictici” s’explica que fins al 31 de juliol es poden fer arribar les propostes per ocupar el càrrec de defensor de la ciutadania amb els requisits següents: que no hagi format part de cap candidatura municipal en els darrers 8 any, que presenti un escrit de motivació per exercir el càrrec, i que tingui el suport de més d’un grup municipal.

Respecte este últim punt, Roigé ha explicat que no té sentit que estableixin el suport de més d’un grup municipal, sinó que hauria de ser, com s’ha fet sempre, des del màxim consens. “Tenir el suport de dos grups municipals no té perquè ser majoritari”, ha explicat Roigé, que ha posat com a exemple que un candidat amb l’aval d’ERC i la CUP tindria només el suport de 4 regidors, mentre que un candidat avalat per Junts per Tortosa tindria el suport de 10 regidors.

Amb tot, com ja va fer a la junta de portaveus, Roigé ha demanat al govern municipal que retiri el procés de participació, perquè “no té cap sentit”. “Estan enganyant a les entitats i associacions del municipi i això no ho podem permetre”, ha conclòs.

El passat defensor va renunciar a finals de març del 2023 per motius personals i es va decidir ajornar el nou nomenament davant la proximitat de les eleccions municipals del maig del 2023. El procés arriba quan el càrrec acumula més d’un any vacant, un fet que Junts per Tortosa ja va demanar revertir el passat mes de març.

Tortosa, 4 de juliol de 2024