Junts per Tortosa porta al ple de l’Ajuntament el suport al sector de la pagesia

El grup municipal fa seues les reivindicacions dels pagesos per reclamar preus justos, incentius fiscals i una reducció de la burocràcia, entre altres

Junts per Tortosa ha presentat una moció al ple de l’Ajuntament per donar suport al sector de la pagesia, que porta tot el mes de febrer amb mobilitzacions arreu del país. El grup majoritari a l’Ajuntament fa seues les reivindicacions del sector que es portaran a debat el proper dilluns al ple del mes de març. La proposta insta la Generalitat, el govern de l’Estat i la Unió Europea a reduir la burocràcia a la qual està sotmesa el sector, reclama que es promoguin preus justos, incentius fiscals, que es reguli la importació i que es fomentin els productes de proximitat.

El regidor de Junts per Tortosa, Joan Carles Bonfill, ha assegurat que la crisi econòmica i la sequera estan agreujant la situació que viu el sector de la pagesia, i ha recordat la importància del sector a Tortosa i les Terres de l’Ebre. “La pagesia és i ha de ser un sector essencial en qualsevol societat, en especial a l’Ebre on hi ha una llarga tradició agrícola i ramadera a tot el territori. Només a Tortosa hi ha més de 5.700 hectàrees de superfície agrícola”, ha manifestat.

La moció també qüestiona l’eficiència del control de plagues i denuncia que la nova política agrària comuna no controla suficientment les importancions, fet que fa que els pagesos i pageses del nostre país tinguin competència deslleial que agreuja encara més la seua situació.

En la proposta presentada per Junts per Tortosa també es tracta les dificultats per assegurar un relleu generacional al camp per les dificultats per les que passa el sector, i recorda que des de les administracions públiques cal ajudar un dels principals sector productius del país. Bonfill ha instat les administracions a “facilitar els tràmits i reduir la paperassa que s’ha d’omplir per tramitar ajudes o respondre requeriments, per exemple”.

Tortosa, 29 de febrer de 2023