La gent jove de Tortosa serà una de les principals protagonistes de les Festes de la Cinta 2022

Meritxell Roigé conversa amb membres del col·lectiu de penyes en una nova edició de ‘Tortosa de Prop’

Tortosa enceta avui una nova edició de les Festes de la Cinta, que tornen al seu màxim esplendor després de la pandèmia. El passat cap de setmana, amb la presentació de pubilles i pubilletes, el pregó i la presentació de les penyes ja es va poder constatar les ganes i emoció de la ciutadania de Tortosa per tornar a viure les Festes.

Unes festes que inclouen també el circuit de penyes, que s’ha convertit en un pilar de les Festes de la Cinta, passant dels 850 participants de la darrera edició als més de 1.200 d’enguany. L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha volgut conversar amb el col·lectiu penyista en l’espai de converses Tortosa de Prop. “Estem molt contents de la implicació de les penyes”, ha exposat Roigé explicant que “s’ha treballat conjuntament la organització del circuit i les propostes musicals”. L’alcaldessa també ha posat en valor que les penyes han participat en diferents sessions de formació i s’ha creat una xarxa de voluntariat lila, complementària al punt lila que s’instal·la durant els dies de festes.

A la conversa, els representants de penyes han apuntat les ganes que la gent jove tenia de poder recuperar unes festes com les d’abans de la pandèmia i poder recuperar el circuit de penyes. A més, Christian Edwards-Westlake, un dels membres de l’equip organitzador de les proves, ha destacat la bona predisposició del consistori per tal de treballar junts per tal de poder preparar el circuit de penyes. “A través d’Instagram hem pogut comunicar-nos, escoltar l’opinió de totes les penyes i traslladar-la a l’Ajuntament, que ha estat molt receptiu“, ha afirmat Edwards-Westlake, qui també ha posat de manifest que una de les expectatives de les Festes de la Cinta són els concerts, “venen grups molt potents i en tenim moltes ganes“.

D’altra banda, Natàlia Pinyol, membre de la penya ‘Tal Qual’ ha explicat que aquest cap de setmana ja van tenir lloc les proves esportives i que “hi ha gent va molt forta, però l’important és participar i passar-ho bé!”. Pinyol ha explicat com encara la seua penya les festes, i ha donat a conèixer que “portem setmanes preparant les proves: l’andròmina, el llit… tots tenim moltes ganes de viure les Festes de la Cinta“.

La conversa es pot recuperar veure a les principals xarxes socials de l’alcaldessa: Facebook, Instagram, Twitter i Youtube, així com també a Twitch i TikTok i en format podcast a Spotify i Ivoox.