Meritxell Roigé avança l’ampliació de l’Hospital de Jesús i la construcció d’una nova unitat de medicina esportiva a la Clínica

La Salut és una prioritat del programa, que inclou vetllar pel compliment de l’ampliació de l’Hospital Verge de la Cinta i la construcció del nou Hospital a Ferreries

La candidatura de Meritxell Roigé continua amb la presentació de propostes per fer avançar la ciutat, en aquest cas corresponents a l’àmbit de la Salut. L’alcaldessa ha recordat que “Tortosa som un dels pocs ajuntaments del país que disposem de dos centres sanitaris públics municipals: l’Hospital de la Santa Creu de Jesús i la Clínica Terres de l’Ebre”. En aquesta línia els darrers anys se n’han modernitzat les instal·lacions dels equipaments sanitaris municipals per tal de poder oferir un millor servei a la ciutadania, així com el reforç de les plantilles i els serveis.

I volem seguir en aquesta línia, per això durant el proper mandat ampliarem l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, per a la qual hem aconseguit 4 MEUR dels fons Next Generation i construirem unes noves instal·lacions per a la unitat de medicina esportiva a la Clínica Terres de l’Ebre per a la qual hem aconseguit 125.000 € de la Diputació de Tarragona”.

Pel que fa a la Clínica Terres de l’Ebre, l’alcaldessa ha fet valer l’aposta decidida del govern municipal ara fa 10 anys per tal de mantenir un equipament sanitari referent al territori, sense que costés ni un euro a la ciutadania de Tortosa, perquè s’autofinança. “Imagineu-vos quina seria la situació sanitària a Tortosa i al territori si en el seu dia no haguéssim fet aquella aposta valenta, que no va comptar amb el suport de la resta de forces polítiques que ara volen assolir l’alcaldia”, ha apuntat Roigé, qui ha agraït i posat de manifest l’esforç dut a terme pel personal dels equipaments sanitaris durant la pandèmia.

L’alcaldessa també ha parlat de projectes molt importants per la ciutat durant els propers anys, que correspon al govern de la Generalitat poder-los executar. “Ara fa un any acordàvem amb el conseller de Salut l’ampliació de l’Hospital de Tortosa Verge de la Cinta en paral·lel a la construcció d’un nou hospital als terrenys que l’Ajuntament de Tortosa vam adquirir a Ferreries”, ha recordat Roigé. L’alcaldessa ha refermant que des de l’Ajuntament seguiran vetllant perquè els dos projectes tirin endavant, “perquè és una necessitat actual i futura de la nostra ciutadania, i no podem esperar fins a disposar del nou hospital per disposar d’uns serveis sanitaris que responguin a allò que ens cal com a territori”. A més, al mateix recinte de l’Hospital de la Santa Creu de Jesús, s’han posat a disposició del departament de Salut els terrenys per a la construcció del nou CAP. “És necessari que es pugui executar de manera immediata per tal de millorar uns serveis que són molt importants per a la gent de Jesús”, ha dit Meritxell Roigé.

Des de Junts per Tortosa també es plantegen propostes per seguir treballant per millorar la qualitat de vida de les persones, amb dinàmiques més saludables i actives. “Seguirem ampliant i renovant els circuits biosaludables com el que hem fet al parc, al passeig de Ribera, al parc Lluís Companys, a Vinallop i als Reguers, o els que hem renovat aquí mateix, a la plaça 1 d’Octubre, al costat del WIN”, ha explicat l’alcaldessa, que ha reivindicat “la concertació de més places de residència per a la gent gran de la nostra ciutat, que respongui a les peticions cada vegada més grans”, així com seguirdonant suport a aquelles persones cuidadores de l’entorn familiar i altres cuidadors no professionals, que cada dia han de fer una tasca molt important a nivell domèstic per tenir cura de les persones que necessiten suport: volem cuidar a la gent que cuida”.

Tortosa, 27 d’abril de 2023