Meritxell Roigé: “Ni la Tortosa republicana ni la Tortosa socialista, estes eleccions van de la Tortosa tortosina, la Tortosa de tots”

L’alcaldessa reitera que la seua prioritat són “les persones” i que continuarà treballant perquè “ningú quedi enrere”

L’alcaldessa de Tortosa i candidata a la reelecció, Meritxell Roigé, ha presentat este dimecres un dels eixos del programa electoral dedicat a les persones. Roigé ha recordat que el seu equip fixa les persones com una prioritat, i que totes les accions que es duen a terme des de tots els àmbits van adreçades a millorar la qualitat de vida de les persones. L’objectiu, com ha explicat Roigé, és treballar perquè “ningú quedi enrere” i per això s’està treballant i es continuarà fent-ho, especialment pels col·lectius de la gent gran i els més vulnerables.

Roigé, acompanya de la tinent d’alcalde de Serveis a les Persones, Mònica Ripoll, i la resta de la seua candidatura, ha recordat programes socials en els que Tortosa és referent a tot l’Estat com és el Procés Comunitari, des de fa 13 anys, i que volen seguir ampliant; o el programa ‘Invulnerables‘ on de la mà de Sor Lucía Caram i la fundació ‘la Caixa’, es donen eines i recursos a aquells xiquets i xiquetes de la ciutat que més ho necessiten. Des d’extraescolars a campus d’estiu fins a poder fer-los una revisió oftalmològica i posar ulleres a aquells que les necessiten. “És el programa invulnerables amb visió, que este cap de setmana va poder atendre a 85 xiquets i xiquetes de la ciutat“, ha recordat l’alcaldessa.

La candidata també ha insistit que seguiran treballant amb les entitats socials, com és Creu Roja i Càritas, en el desenvolupament de projectes per a l’atenció dels que més ho necessiten a través dels programes Oikia o serveis com el menjador social, o també amb la Fundació Casa d’Acollida per disposar d’un servei pels transeünts. “Vull recordar que ha estat un mandat molt complicat per la pandèmia i que hem incrementat els recursos, doblant les ajudes, perquè ningú es quedés enrere i disposés d’oportunitats a la nostra ciutat“, ha manifestat Meritxell Roigé, que ha reivindicat la col·laboració público-privada, també en aquest àmbit.

Roigé també ha explicat que un dels col·lectius als que prestem una atenció diferenciada és al de la gent gran, pels qui desenvolupem un programa en el que som referents com és el ‘Sempre Acompanyats’, que juntament amb la Caixa i Creu Roja, duem a terme a la ciutat i als pobles per millorar la qualitat de vida de les persones que pateixen una situació de soledat no volguda. També, a través de la telelectura que duen a terme des d’Aigües de Tortosa, ens permet atendre possibles casos urgents. En aquest sentit, sabem que cada vegada hi ha més demanda per part de la gent gran per poder disposar d’una plaça de residència a la nostra ciutat. “Treballarem per aconseguir que la Generalitat concerti més places a les residències de gent gran del municipi, sumant-nos a la reivindicació que fan des del sector“, ha afegit.

D’altra banda, l’alcaldessa també ha explicat que un dels objectius és promoure la vida activa, ja que això reverteix en una millor qualitat de vida. Per això, Roigé ha explicat que seguirà ampliant els circuits biosaludables, que este mandat s’han instal·lat al passeig de Ribera, al parc Lluís Companys, a la plaça 1 d’Octubre o als pobles dels Reguers i Vinallop.

Roigé també ha detallat que des de Junts per Tortosa es seguirà estant al costat de les famílies, creant el servei de llar d’infants municipal a la ciutat, que completarà les cinc existents als pobles del municipi, després que el curs passat es posessin en marxa la dels Reguers i Vinallop. Així mateix, Junts per Tortosa vol seguir impulsant “una ciutat formadora“, des de menuts fins a grans, ampliant l’oferta de formació professional, graus i postgraus universitaris, prioritzant els estudis universitaris de Medicina, pels qual ja s’han fet les gestions pertinents amb la URV i el mateix Govern de la Generalitat. També es seguirà reclamant a Educació que construeixi l’Escola d’Hoteleria i Turisme de les Terres de l’Ebre, als terrenys ja cedits per l’Ajuntament al Pla Parcial Temple Sud.

L’alcaldessa també ha recordat que des d’Aigües de Tortosa seguiran garantint el subministrament a totes les famílies en situació de vulnerabilitat, i ha recordat que amb la creació de la Comunitat Energètica Local es destinarà una part de l’energia solar produïda a atendre casos de famílies en situació de pobresa energètica. Així mateix, s’apostarà per continuar tenint una especial atenció amb les persones cuidadores, així com per dur a terme polítiques d’inserció laboral adreçades a col·lectius concrets, com ja s’està fent.

Així mateix, es seguiran implementant les polítiques d’igualtat i fomentant la participació dels col·lectius de dones i LGTBI, a través dels consells de participació, per implementar els plans locals impulsats.

La Tortosa tortosina

D’altra banda, la candidata a la reelecció ha tornat a fer una crida al “vot útil” en estes eleccions, recordant que “no van de sigles, sinó de persones“. “Estes eleccions no van de la Tortosa republicana o de la Tortosa socialista, estes eleccions van de la Tortosa tortosina, la Tortosa de les persones, la Tortosa de tots“, ha afirmat Meritxell Roigé. En aquest sentit, l’alcaldessa ha assegurat que estes eleccions “no van de politiqueria, sinó de capacitat de gestió“, i que no van “de promeses, sinó de fets“. “Faig una crida a tots els tortosins i tortosines a exercir el proper diumenge un vot útil per a que Tortosa continuï progressant i perquè no tornem enrere. El canvi que alguns prometen ja l’hem tastat, ja el recordem, per això m’adreço a tots els votants, independentment de la seua ideologia, perquè exerceixin el seu vot per Tortosa, per la Tortosa que estem construint entre tots i totes“, ha conclòs.

Tortosa, 24 de maig de 2023