Meritxell Roigé presenta el programa de govern per al proper mandat amb més de 200 propostes

Junts per Tortosa compta amb una versió en paper del programa, que també presenta l’equip i amb una versió digital ampliada

Junts per Tortosa ha presentat aquest matí el programa de govern amb el que concorrerà a les properes eleccions municipals del 28 de maig. Amb 200 propostes per a la ciutat de Tortosa, repartides en 14 eixos, la formació vol seguir encapçalant el govern municipal per tal de continuar la transformació que Tortosa ha viscut aquests darrers anys. Es tracta d’un document que és fruit de l’experiència de govern i del projecte polític de la formació, així com del treball dut a terme els darrers mesos amb militants, simpatitzants i experts independents.

L’alcaldessa ha fet una breu descripció dels eixos que formaran part del programa electoral. Amb protagonisme per a la Tortosa que es transforma, amb el compromís de dur a terme projectes rellevants com els de la transformació de la rambla Catalunya, la plaça Alfons, la millora de l’avinguda de la Generalitat o el desenvolupament dels terrenys de l’estació, entre d’altres. També, la creació d’habitatge de lloguer social i l’ampliació del sòl industrial i comercial, així com un eix específic per a la transformació de la Tortosa històrica, amb projectes per seguir recuperant el barri del Castell i el barri de Sant Jaume, entre altres.

L’eix de les persones ocupa un altre espai important, amb atenció especial per a les persones vulnerables i amb el treball per aconseguir la concertació de més places a les residències de gent gran. També destaca l’eix de les oportunitats, amb l’ampliació del polígon Catalunya Sud però també del polígon Baix Ebre i la creació de més sòl comercial a l’entrada de Tortosa per seguir creant activitat.

D’altra banda, Roigé ha manifestat el compromís per seguir treballant de la mà d’altres administracions per desencallar projectes clau per a la ciutat: com l’ampliació de l’hospital Verge de la Cinta i la construcció del nou hospital a Ferreries; la reivindicació del soterrament de la C-12 al seu pas per Tortosa; la continuació de l’A-7 al seu pas per les Terres de l’Ebre, o el treball per aconseguir el quart pont sobre el riu Ebre a Tortosa, entre els barris de Remolins i Ferreries.

Altres eixos centren l’atenció en potenciar la sostenibilitat i l’eficiència, amb els criteris d’smart city; impulsar una Tortosa accessible que treballi per una mobilitat més activa i que preveu generar 500 noves places d’estacionament per a vehicles en diferents barris; posar en valor el patrimoni i generar activitat turística, amb diverses actuacions al nucli antic i també amb dos noves àrees d’estacionament per a autocaravanes al municipi; o seguir aplicant una política eficient a les finances municipals, que ha permès reduir l’endeutament en 7 MEUR aquest mandat.

Seguir donant resposta i impulsant l’apartat de l’esport és també un dels compromisos, amb actuacions destacades com l’execució del nou pavelló a l’antic col·legi de Sant Josep, que també vol suposar un revulsiu per a la generació de més activitat al Rastre, o la construcció de la pista d’atletisme a Jesús. També seguir reforçant la Tortosa cultural, entre altres qüestions, amb l’ampliació i millora de l’actual Teatre Auditori Felip Pedrell. O seguir acostant l’administració a la ciutadania, amb una major descentralització i amb l’impuls a la creació de l’EMD dels Reguers com un dels objectius més destacats.

A més de la versió física del programa, que també dona a conèixer l’equip i que la candidatura distribuirà properament, Junts per Tortosa ha elaborat una versió digital ampliada, que es pot consultar al web www.juntspertortosa.cat/programa-2023. Properament a través de la web també es faran públics els programes de govern per als pobles de Jesús, Campredó, Bítem, els Reguers i Vinallop.

Tortosa, 21 d’abril de 2023