El govern de Jordan i Lleixà privatitza la direcció de la Festa del Renaixement i Festes de la Cinta per 53.000€ l’any

Junts per Tortosa denuncia “un contracte laboral encobert” amb preus desorbitats

El grup municipal de Junts per Tortosa ha denunciat avui la licitació per a la direcció de la Festa del Renaixement i les Festes de la Cinta que ha tirat endavant el govern de Movem-PSC i ERC. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat que s’estigui privatitzant este servei, així com les formes de fer-ho amb el que considera “un contracte laboral encobert” pel cost que s’ha fixat per adjudicar-ho, 53.000 euros a l’any.

La licitació del servei per a la direcció de la Festa del Renaixement i Festes de la Cinta, que acaba este dijous, preveu un contracte per dos anys per un import de 106.396,84 euros, uns 53.000 euros a l’any. Com ha explicat Roigé, ja d’entrada, ens sorprèn que un govern que ja ha anunciat que estudiarà tots els contractes externalitzats que s’acabin per municipalitzar-los, opti per “privatitzar” la direcció de les Festes de la Cinta i del Renaixement. Ho fa amb una quantia desorbitada que només pot encobrir un contracte laboral ja que este import només es pot justificar si treballa tot l’any”, ha manifestat Roigé, que ha lamentat el silenci de la CUP respecte esta privatització. “Una vegada més és un sí a tot i un xec en blanc encara que sigui en contra de la seua ideologia”, ha etzibat.

A més, el plec conté errada que han hagut d’esmenar ja que el plec de clàusules administratives i el plec de clàusules tècniques es contradiuen en alguns detalls com és el cas que en un plec posa que la licitació és per dos anys i prorrogable un any més, i a l’altre posa que serà per dos anys sense pròrroga, que és el que acabarà sent. El mateix passa amb els esdeveniments que s’hauran d’organitzar i dirigir. Mentre al plec administratiu posa que serà per a la Festa del Renaixement i Festes de la Cinta, al plec tècnic parla de tres esdeveniments ja que s’inclou la Cavalcada. Finalment, este últim esdeveniment que també s’organitza des de l’àrea de Festes queda exclòs ja que preval el plec administratiu.

Una altra de les qüestions que sobta és la qualificació tècnica que es puntua amb molt detall i que, com ha dit Roigé, “no voldríem entendre que està pensada per algú en concret”.

Roigé ha detallat el que feien els seus governs en la gestió de les Festes, i mentre les Festes de la Cinta es feia sempre amb la coordinació del regidor, la cap d’Unitat i la comissió de festes, sense cap tipus de privatització; la Festa del Renaixement només licitava dos lots de serveis complementaris a la Festa un per a la direcció i guionització dels actes propis, i un altre per l’engalanament. Deixant de banda l’engalanament que tampoc s’inclou dintre de la licitació anunciada, el darrer contracte que es va fer al 2023 es va licitar per un import total de 6.683,44 euros per a la direcció i guionització dels actes propis. Un contracte que anava només a preu i que, en els anteriors anys, l’import encara havia estat menor.

La portaveu de Junts per Tortosa ha lamentat que es gasten 53.000 euros anuals del pressupost per a una direcció de Festes que acabarà sent un contracte laboral encobert, i ha deixat clar que hi ha recursos humans vàlids a l’Ajuntament per poder dur a terme part d’estes tasques. “Si no saben optimitzar els recursos que tenen i opten per privatitzar la direcció de Festes, ja entenem perquè han pujat els impostos de manera desorbitada”, ha etzibat.

Tortosa, 7 de març de 2024