El govern tripartit de Tortosa destina 2 milions d’euros a obrir un compte d’estalvi a una entitat Bancària

Roger Pedret, regidor de Junts per Tortosa: “Esta última operació referma que l’Ajuntament està sanejat i que la pujada d’impostos és innecessària”

Junts per Tortosa ha donat a conèixer avui que el govern tripartit ha destinat 2 milions d’euros a obrir un compte d’estalvi a una entitat bancària del municipi, fent evident així la “bona salut financera del consistori”. L’operació ha estat efectuada via decret d’alcaldia, del passat 13 de novembre. “Esta última operació referma que l’Ajuntament de Tortosa està sanejat, com Junts per Tortosa sempre hem defensat malgrat el govern tripartit ho ha intentat qüestionar”, ha manifestat el regidor tortosí Roger Pedret.

Junts per Tortosa ha volgut fer pública aquesta informació perquè “demostra les incoherències del relat que ha volgut imposar el tripartit, justificant la pujada d’impostos per una situació tensa a les finances municipals, res més lluny de la realitat, perquè ara veiem com destinen 2 milions d’euros a un dipòsit”, segons ha dit Pedret, tot ironitzant que “si vas just de diners, no poses 2 milions d’euros al banc”. “Desconeixem si la CUP coneixia aquest fet, però suposem que posar 2 MEUR a un fons d’estalvi en comptes de destinar-los a prestar més polítiques socials també deu formar part del xec en blanc al govern”, ha afegit el regidor.

En aquesta línia, Pedret ha tornat a defensar que “la pujada d’impostos era innecessària”, i ho ha fet posant de manifest tres arguments. Primer recordant que els darrers anys, amb una inflació rècord i crisis econòmiques i socials els governs de Junts per Tortosa van optar sempre per la reducció i congelació dels impostos, tot i haver dut a terme la major inversió de la història i reduint en més de 16 MEUR l’endeutament. El segon, pels més de 2 MEUR addicionals que rebrà l’Ajuntament de Tortosa al 2024, fruït de l’aportació extraordinària de l’estat. I tercer, per la solvència de les arques municipals, tal i com demostren el Compte General, dipositat a la Sindicatura de Comptes i fa evident aquesta operació financera del govern tripartit. “Per tant, com sempre hem defensat, esta pujada dels impostos només respon a la voluntat recaptatòria del tripartit que vol més recursos per poder-los malgastar”, ha lamentat el regidor.

L’acta d’arqueig del canvi de corporació posava de manifest que l’Ajuntament de Tortosa disposava, a 16 de juny, de més de 12 milions d’euros als Comptes Corrents. Una xifra que el 30 de setembre s’incrementà fins a 16 milions d’euros, donat que es van ingressar algunes de les subvencions aconseguides durant l’anterior mandat i també altres pagaments periòdics que rep l’Ajuntament.

Tortosa, 17 de gener de 2024