Junts per Tortosa denuncia el desgavell del govern municipal, que ha amagat la denegació de la subvenció per construir les llars d’infants

L’Ajuntament s’ha vist obligat a tornar-se a presentar a una nova convocatòria, on s’ha encarit el projecte i reduït la subvenció, un fet que costarà 300.000 € als tortosins

Junts per Tortosa ha donat a conèixer avui “un nou desgavell en la gestió econòmica del govern tripartit a la ciutat”. Analitzant el pressupost, el grup majoritari a l’Ajuntament de Tortosa ha detectat diferents incongruències que l’han portat a esbrinar que el departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya va denegar les dos subvencions demanades per l’Ajuntament de Tortosa per a la construcció de les llars d’infants, en resolució del dia 9 de novembre. D’aquesta manera el govern municipal s’ha vist obligat a presentar-se a una nova convocatòria, que finalitzava el 15 de desembre.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha qualificat com a “molt greu” la falta de capacitat de gestió del govern municipal, “però encara és més greu l’opacitat i la falta de transparència en que està constantment actuant el govern municipal del senyor Jordan i la senyora Lleixà”, donat que no s’ha informat d’aquesta resolució als grups de l’oposició en les diferents comissions informatives celebrades durant els mesos de novembre i desembre.

Estudiant el Pressupost ens crida l’atenció com es redueix la partida de la subvenció de la Generalitat, en 237.405 € menys, i en canvi el cost construcció de les dos llars d’infants s’incrementa en 62.595 €”, ha explicat la portaveu, qui ja ha alertat que “allà on ens van dir que les llars d’infants no costarien ni un euro als tortosins i tortosines veiem com amb el pressupost presentat ja costaran, d’entrada, 300.000 €”.

Cal recordar que en el plenari celebrat el passat 18 de setembre, Junts per Tortosa ja va sol·licitar al govern municipal que es demanés el 100% de la subvenció i que no es renunciés d’entrada a més de 140.000 €, podent aconseguir un total de 1.508.860 €.

Meritxell Roigé ha sol·licitat al govern municipal “que deixi d’actuar en opacitat i falta de transparència i que faciliti a la ciutadania la informació necessària i, especialment, al grup municipal de l’oposició”. I és que durant els 7 mesos de mandat, Junts per Tortosa ha hagut de demanar empara a la Comissió per la Garantia de l’Accés a la Informació Pública (GAIP) en una cinquantena d’ocasions.

Tortosa, 22 de gener de 2024