Encarant l’any amb optimisme

Acabem d’iniciar un 2022 en el qual, a Tortosa, ja hem viscut alguns bons moments. La il·lusió i la màgia van arribar al punt màxim el dimecres passat, 5 de gener, amb la cavalcada de Reis. Una vegada més es va demostrar el talent que tenim a la nostra ciutat i la implicació de totes les entitats de cultura popular per poder fer que Melcior, Gaspar i Baltasar puguin tindre la millor de les acollides en la seua visita. És, per tant, un motiu per felicitar totes les persones que van fer possible aquesta gran benvinguda, començant pel regidor de Festes, Domingo Tomàs, i la resta de l’equip, i acabant amb tots els voluntaris que, d’una manera desinteressada, van fer possible que els xiquets i xiquetes de la ciutat poguessin viure una nit molt especial.

L’èxit de la cavalcada de Reis s’uneix a l’èxit que també ha tingut una altra iniciativa que hem tingut durant l’últim mes a la nostra ciutat: després que l’any passat no fos possible dur-la a terme per la pandèmia, enguany la pista de gel ha tornat amb molta força al nou emplaçament del parc Teodor Gonzàlez i ha demostrat que es tracta d’una iniciativa més que consolidada. Esdevé un revulsiu per a les dates nadalenques i per a la campanya comercial que comporta, i molt interessant per atraure gent a la nostra ciutat durant el Nadal. Per tant, cal que la seguim potenciant en el futur. L’enhorabona, una vegada més, a la Federació de Comerç i Serveis Tortosa Més, per haver mantingut aquesta aposta, a la qual des de l’Ajuntament seguim donant suport.

Tot plegat ha contribuït que la campanya comercial hagi generat bons resultats entre el sector, unes bones notícies que s’uneixen als bons resultats que va comportar, l’octubre passat, la primera edició dels Bons Tortosa. Aleshores vam generar un moviment econòmic de més d’1,3 milions d’euros en un mes, després que l’Ajuntament de Tortosa hi destinéssim 400.000 euros del pressupost municipal, unes compres que no només van correspondre a gent de la ciutat, sinó que vam aconseguir atraure clientela d’altres poblacions, ja que una de cada tres compres va ser de gent de fora de Tortosa. Davant d’aquests bons resultats, tenim previst poder repetir els Bons Tortosa al llarg del 2022, destinant-hi la mateixa quantitat de diners perquè la clientela de la ciutat i de la resta de municipis del nostre entorn se’n puguin beneficiar en les seues compres als comerços tortosins.

Malgrat les bones notícies que ens ha portat l’inici d’any, no puc deixar d’assenyalar una part que no és tan positiva: el nombre de contagis per la pandèmia de covid-19 ens ha deixat registres molt elevats, els màxims des que es va declarar la pandèmia al març del 2020. Això és el resultat de la variant òmicron, que té més capacitat per contagiar. Per això torno a demanar a tothom que actuï amb responsabilitat i que segueixi les mesures fixades. Al mateix temps recomano, a aquelles persones que encara no ho hagin fet, que es vacunin: la ciència ha demostrat l’efectivitat de la vacuna i això fa possible que l’elevat nombre de contagis no es tradueixin en conseqüències greus per a la salut de moltes persones. Tot i això, en alguns casos els contagis deriven en hospitalitzacions, i cal que entre tots i totes procurem rebaixar la pressió assistencial que vivim. Si ho fem així, és molt possible que durant el 2022 estiguem més a prop del moment que tots desitgem: el del moment que la pandèmia estarà més a prop de quedar com un mal record i en el qual podrem recuperar aquella normalitat que tant enyorem.

Serà, sens dubte, la millor notícia de l’any que hem començat.