Meritxell Roigé lamenta de nou el bloqueig de l’oposició al pressupost que Tortosa necessita

L’alcaldessa de Tortosa ha presentat una qüestió de confiança vinculada al pressupost per responsabilitat amb la ciutadania

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha presentat una qüestió de confiança vinculada al pressupost després que no es pogués fer l’aprovació al ple extraordinari del passat 30 de desembre. Després d’aquella primera negativa, l’equip de govern va tornar a mostrar la voluntat per arribar a un acord mantenint novament reunions amb tots els grups de l’oposició per facilitar un acord. El debat de la qüestió de confiança no ha permès desencallar el Pressupost per al 2022, davant el vot negatiu de tots els grups de l’oposició (ERC, Movem, Cs i CUP), fet que suposa un nou bloqueig.

L’alcaldessa ha lamentat “el bloqueig que immobilitza els recursos per atendre les conseqüències socials i econòmiques que la pandèmia segueix provocant”. Meritxell Roigé ha apuntat que “en política, per a alguns és molt fàcil anar en contra i destruir. Sempre resulta més difícil construir i materialitzar un projecte de ciutat”.

El pressupost que l’equip de govern ha presentat permet disposar, ara, quan més es necessita, de 4 milions d’euros addicionals, que de no ser efectiva l’aprovació quedaran bloquejats al compte. Un pressupost que, tal i com s’ha explicat, es centra en seguir reactivant la ciutat, destinant la major partida social de la història, amb una nova edició dels Bons Tortosa, mantenint l’aposta per la Cultura, destinant més recursos les entitats… Un pressupost que continua reduint l’endeutament, en la línia dels darrers anys, perquè segons l’alcaldessa, aquest és “un dels trets característics d’aquest govern”.

L’alcaldessa ha reivindicat que “sense cap dubte, el govern municipal del PSC i Junts per Tortosa continuarem com sempre, treballant pels tortosins i tortosines, per junts, seguir transformant Tortosa

Tortosa – Terres de l’Ebre, 5 de gener del 2022