Meritxell Roigé convoca una qüestió de confiança després que l’oposició haja rebutjat el pressupost per al 2022

“Prenc aquesta decisió per responsabilitat amb la gent de Tortosa. Aquest pressupost és imprescindible per poder seguir reactivant la ciutat”, Meritxell Roigé, alcaldessa de Tortosa

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha anunciat que convoca una qüestió de confiança per al proper dimecres 5 de gener a les 9 h, després que este dijous l’oposició hagi votat en contra del pressupost per al 2022, que el govern municipal ha portat a aprovació al plenari.

L’alcaldessa, acompanyada dels portaveus de Junts per Tortosa i el PSC, ha explicat que ha pres aquesta decisió “per responsabilitat” i perquè està convençuda que la proposta de pressupost elaborada pel govern és “la que necessita la ciutadania” per afrontar un context de pandèmia com el que estem vivint des de fa gairebé dos anys.

Roigé ha recordat que l’aprovació del pressupost és l’única manera amb la qual l’Ajuntament de Tortosa pot incorporar enguany els 3,8 M€ d’ingressos extraordinaris. Només així estos recursos poden ser utilitzats per a prestar serveis a la ciutadania, en un moment que “és més necessari que mai” poder-ne disposar davant les conseqüències que a hores d’ara encara està comportant la pandèmia de covid-19.

L’alcaldessa, en una clara voluntat negociadora, ha anunciat que durant els pròxims dies tornarà a convocar als grups municipals a una nova ronda de contactes, amb la voluntat de propiciar un acord en benefici de la ciutat.

Meritxell Roigé ha recordat que els comptes presentats són un pressupost tècnic, que no genera cap nou préstec, que aposta per seguir reduint l’endeutament, i que preveu la major despesa social que s’ha fet a l’Ajuntament. De fet, esta despesa social s’incrementa en un 28%, amb partides que doblen les previstes a l’anterior pressupost per a entitats socials com Càritas i Creu Roja, i que dota amb majors recursos l’àrea d’igualtat i de polítiques de dones. Així mateix, el pressupost concentra gairebé un milió d’euros a actuacions de millora a la via pública i en camins, i preveu una nova edició dels Bons Tortosa amb l’objectiu de reactivar l’economia local. A més, incrementa, en un 20%, els recursos que reben els cinc pobles del municipi: les EMD de Jesús, Campredó i Bítem, i els pobles dels Reguers i Vinallop.