Esther Vidal encapçalarà la llista de Junts pels Reguers amb l’objectiu d’impulsar l’EMD

L’alcaldessa lamenta el bloqueig del PSC i Movem a la creació de l’EMD i insisteix en que seguiran treballant per fer-la possible

Esther Vidal tornarà a ser la candidata de Junts pels Reguers a les properes eleccions municipals, la marca pròpia de Junts per Tortosa, el partit de l’alcaldessa, al poble dels Reguers. Vidal es torna a presentar amb “la voluntat i l’objectiu d’impulsar l’EMD dels Reguers”, assolint així més autonomia i autogovern per al poble. Una proposta que segons l’alcaldessa compta amb una gran acceptació al poble dels Reguers i que requereix d’una modificació del marc normatiu per tal de poder-se dur a terme.

I en aquest objectiu el diputat i exalcalde de Tortosa, Ferran Bel, va presentar una esmena per modificar la Llei Reguladora de les Bases Locals al Congrés dels Diputats. Amb aquesta iniciativa es pretenia recuperar el marc normatiu per poder iniciar els tràmits per constituir l’EMD dels Reguers. Una esmena que va ser rebutjada amb els vots del PSC i Movem.

L’alcaldessa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha lamentat aquesta situació. “El PSC i Movem, que des d’ahir són el mateix aquí a Tortosa, s’omplen la boca parlant d’equilibri territorial però els seus homòlegs a Madrid voten en contra de poder constituir l’EMD”, ha denunciat l’alcaldessa, qui ha manifestat que “seguirem insistint i no ens donem per vençuts, el poble dels Reguers mereix l’EMD”.

Per la seua part, Esther Vidal ha explicat que aquest estiu es va constituir la comissió mixta entre l’Ajuntament de Tortosa i el Consell de Poble dels Reguers i ja s’han fet les primeres reunions per a seguir definint els aspectes relatius a les competències i pressupost que correspondrien a l’EMD dels Reguers. Vidal també ha reivindicat “la feina feta per transformar el poble”, amb actuacions constants de millora de la via pública, la nova llar d’infants, la reforma del local del ball d’hivern i també amb l’inici, les passades setmanes, de l’arranjament i millora de la carretera de Roquetes als Reguers.

Roigé, ha agraït la dedicació d’Esther Vidal, a qui ha definit com “una dona treballadora, de conviccions fermes i que seguirà donant-ho tot pel poble”, recordant que “a Junts per Tortosa tots els pobles del municipi tenen un protagonisme rellevant, som els únics que tenim projecte als Reguers, Vinallop, Bítem, Campredó i Jesús”.

Els Reguers, 16 de març de 2023