Ferran Bel aconsegueix 2,5 M€ al pressupost de l’Estat per a l’ampliació de l’Auditori de Tortosa

El projecte, que l’oposició va bloquejar al 2019, suposarà la creació d’una tercera sala que ampliarà els espais disponibles

L’Ajuntament de Tortosa podrà tirar endavant el projecte d’ampliació del teatre auditori Felip Pedrell, que al 2019 van bloquejar els grups d’ERC, Movem, CUP i C’s. El diputat al Congrés, l’exalcalde Ferran Bel ha aconseguit 2,5 milions d’euros dels Pressupostos Generals de l’Estat per a la construcció d’una tercera sala, així com la millora d’elements comuns a l’equipament actual. Això suposarà poder comptar amb més espais per a l’activitat cultural de la ciutat i també poder ampliar la tipologia de les propostes que formen part de la programació habitual.

Tal i com ja va avançar l’alcaldessa al 2019, en no comptar amb els vots necessaris per a aprovar-ne el finançament, el govern municipal ha cercat els recursos a través d’altres organismes. Meritxell Roigé, ha agraït el treball fet pel diputat, que ha fet possible l’arribada dels 2,5 M€ per a l’ampliació del teatre auditori: “este finançament ens permetrà seguir tirant endavant un projecte que esdevé una gran necessitat per a la ciutat. Tortosa mereixem poder disposar d’esta ampliació, a la qual l’oposició ha votat en contra en dos ocasions“, ha valorat l’alcaldessa. En este sentit, Roigé ha recordat que la demanda per a poder utilitzar l’equipament és més elevada d’allò que pot assumir, i ha revelat que durant el desembre no es podran atendre totes les peticions d’entitats socials i educatives, perquè no hi ha prou disponibilitat horària fruit de la mateixa activitat teatral i la que duen a terme les escoles municipals de música i de teatre de Tortosa.

Les esmenes als PGE també comportaran l’arribada de fons per a dos projectes més a Tortosa: d’una banda, 300.000 euros per a la supressió de barreres arquitectòniques a l’edifici de la UNED, que inclou l’habilitació d’un ascensor, i, de l’altra, 250.000 euros per a seguir executant la construcció del casal de jubilats de Bítem. En relació a este projecte, l’exalcalde Ferran Bel recorda que la construcció del casal va començar amb l’impuls de l’anterior president de l’EMD, Josep Cugat, i que no ha pogut seguir endavant per la situació econòmica viscuda els darrers anys, cosa que ha comportat que l’EMD de Bítem no pogués seguir l’actuació amb fons propis.

Just fa un any, una altra esmena als PGE ja va assegurar per a Tortosa un import d’1,5 M€, que reforcen el finançament per part de l’Ajuntament per a la construcció del futur pavelló poliesportiu dels Josepets, al barri del Rastre.