Tortosa s’omple de cucaferes amb una intervenció artística feta per les escoles del municipi

Les cucaferes es podran veure a la plaça de l’Ajuntament durant tot el cap de setmana i posteriorment configuraran una ruta pels barris i pobles de Tortosa

L’Ajuntament de Tortosa ha posat en marxa la intervenció artística QKart: una iniciativa que, de la mà de l’alumnat de la ciutat, reinterpreta la Cucafera, un dels elements més característics de la imatgeria festiva tortosina.

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, ha agraït la implicació i les ganes amb les quals les escoles i l’alumnat s’han sumat a esta acció: “us felicito, perquè quan este matí hem vist el resultat de la vostra intervenció ens hem quedat parats pel nivell que heu demostrat: sou veritables artistes!“, ha dit Roigé a l’alumnat que s’ha aplegat a la presentació.

Joan Iniesta ha confeccionat 16 rèpliques de la Cucafera en petit format per tal que cada escola la pogués personalitzar. Els encarregats de fer esta reinterpretació han sigut l’alumnat, que han decidit la temàtica i han batejat la cucafera amb un nom. En total, hi han participat més de 400 alumnes corresponents a les disset escoles del municipi i dels pobles de Tortosa.

Durant tot el cap de setmana, coincidint amb la segona part dels actes de la 16a Mostra de Folklore Popular de Tortosa, Cucafera Folk, totes les cucaferes reinterpretades es podran veure a la plaça de l’Ajuntament. Posteriorment i fins a passar la campanya nadalenca, cada cucafera estarà situada en un lloc diferent de la ciutat i dels pobles de Tortosa: d’esta manera, es generarà una ruta per tal que les famílies i visitants puguen anar a veure les diferents interpretacions escampades pel municipi.

Podeu consultar tota la informació al web: https://www.tortosaturisme.cat/qkart/