Junts per Tortosa continua amb el cicle de xerrades obertes #ParlemDeTortosa en aquest cas parlant d’una ciutat d’oportunitats

El sector va posar en valor l’arribada de noves empreses, l’èxit dels Bons Tortosa, l’increment del turisme i la promoció de la ciutat amb els diferents esdeveniments

L’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, va conversar ahir amb Maria José Ferré presidenta de Tortosa Més, Francesc Minguell, gerent de la Cambra de Comerç de Tortosa, Joana Merchán, presidenta de Plat i Got i Vicent Risa, membre de l’associació de venedors del Mercat de Tortosa. Amb aquesta conversa, el partit polític de l’alcaldessa, Junts per Tortosa recupera el cicle de debats que, sota l’eslògan ‘#ParlemDeTortosa’, volen recopilar idees i opinions de diferents aspectes per tal de contribuir a millorar la qualitat de vida dels tortosins i tortosines i a la dinamització de la ciutat.

El regidor de promoció econòmica, Sisco Pepió, va presentar la jornada i va apuntar que “vivim un moment molt dolç, Tortosa s’està convertint en un hub industrial, i això és fruit de la intensa tasca que el govern municipal ha dut a terme els darrers anys”. El gerent de la Cambra de Comerç va posar de manifest que “encara no som conscients del que suposa l’arribada de noves indústries com Florette i Kronospan” i va posar en valor la feina feta per tal de fer possible aquestes inversions i implantacions comercials al territori. També la presidenta de Tortosa Més va destacar que “aquesta industrialització repercuteix en tots els àmbits: més infraestructures, millors connexions, més serveis, més llocs de treball, més oportunitats…”.

Ferré va explicar que gràcies als Bons Tortosa molts comerciants han pogut tenir “una segona campanya de Nadal”. “L’octubre és un mes tranquil i amb la campanya dels Bons Tortosa s’ha dinamitzat molt la ciutat, ha vingut a comprar molta gent del territori, els comerciants estem molt satisfets”, va afegir. Per la seua part Minguell va avançar, a l’espera de conèixer els resultats finals, que l’impacte econòmic a la ciutat és superior al de la darrera edició, també amb més establiments adherits i més ventes i va afirmar que “els Bons Tortosa són un bon instrument dinamitzador”. Merchán també va valorar molt positivament aquesta iniciativa per a la restauració, així com les jornades de l’Arròs, Festast i ‘A Tortosa de tapes’, destacant que “a Tortosa s’ha aconseguit generar molta il·lusió, i això és molt positiu per al comerç, la restauració i la ciutadania”.

En aquesta línia també es va posicionar Risa, qui va reivindicar el Mercat de Tortosa com l’epicentre del comerç local. “Ens hem d’adaptar als nous costums de les generacions més joves i la construcció d’unes illes de tast per part de l’Ajuntament és una molt bona iniciativa que es veurà materialitzada en breu i dinamitzarà l’activitat que podem dur a terme al Mercat”.

Un dels aspectes que va generar debat durant la jornada va ser la gratuïtat de la primera hora d’aparcament a la Zona Blava fent servir l’APP. Els participants van posar en valor aquesta iniciativa, que serveix per afavorir la rotació del comerç. Maria José Ferré va reivindicar la importància de la zona blava per generar mobilitat a la ciutat.

L’alcaldessa de Tortosa va agrair a tots els ponents la seua participació i els va emplaçar a “seguir treballant junts per tal d’oferir oportunitats a la ciutat”. Roigé va apuntar que “el projecte de Junts per Tortosa és transversal, volem sumar a tots aquells que volen aportar idees i treballar per la nostra ciutat”.

Durant la conversa també es va posar sobre la taula temes com l’aposta pels productes locals, l’increment del turisme a la ciutat de Tortosa, els bons resultats de la darrera edició de la pista de gel, que va canviar d’ubicació, la importància del campus universitari per a la ciutat, l’impacte de les fires sectorials i multisectorials com Expoebre i Festast. També es va destacar la importància dels esdeveniments esportius com a pol d’atracció de públic familiar durant els caps de setmana. En aquesta línia l’alcaldessa va apuntar que “amb els grans esdeveniments com els World Sports Games, la Rider, la Volta Ciclista a Catalunya Tortosa s’omple, però també molts caps de setmana amb les competicions infantils i juvenils al pavelló i al Complex Esportiu Win, gràcies a les quals moltes famílies descobreixen la nostra ciutat”.

La conversa es va emetre en directe a través de les xarxes socials i es pot recuperar íntegrament a:

https://www.youtube.com/watch?v=lGwjrqeHA88