Gràcies als tortosins i tortosines!

A les eleccions municipals de diumenge 28 de maig la ciutadania de Tortosa ha donat un missatge molt clar: la nostra formació, Junts per Tortosa, ha obtingut un gran resultat, i ha guanyat en tots els barris i incrementant els vots a tots els pobles de Tortosa. Hem estat l’única força política que ha crescut, tant en nombre de vots (hem passat de 4.357 vots a 5.423), com en percentatge (hem passat del 29 % al 42 %) i en nombre de regidors (hem crescut de 7 a 10). Això representa que, malgrat que la participació ha baixat més de 9 punts respecte de les municipals del 2019, aquesta vegada hem sumat 1.066 vots més que ara fa quatre anys.

Hem guanyat en tots els barris sense excepció, i en tots els pobles menys un, Campredó, on també millorem resultats amb un augment de 5,3 punts. A Jesús, a Bítem, als Reguers i a Vinallop hem guanyat per majoria absoluta. A Jesús, hem pujat 6,3 punts, hem aconseguit el doble de força que la segona formació i hem obtingut un regidor més; a Bítem hi ha hagut una pujada de 4 punts que amplia la força que ja hi teníem; als Reguers hem assolit el 60,6 %, i a Vinallop, un 64 % que marca un nou rècord històric.

Davant de totes aquestes dades, com a alcaldessa de la ciutat vull correspondre a tots els tortosins i totes les tortosines que aquest diumenge ens han donat la seua confiança: GRÀCIES! Gràcies per confiar en l’equip i en la proposta que presentàvem, i gràcies per aquest reconeixement a tota la tasca que hem desenvolupat durant l’anterior mandat, un treball que ha impulsat Tortosa i que l’ha situat en un moment molt òptim, centrat a atendre les persones, generar oportunitats de desenvolupament i llocs de treball, construir una ciutat amb un urbanisme més amable i més verd, i avançar cap a una ciutat més intel·ligent.

El missatge de la ciutadania no només ha reconegut i ha premiat la nostra acció de govern, sinó que a la vegada ha castigat la resta de forces. Totes elles han restat vots, percentatge i nombre de regidors. I és especialment significativa la derrota a les urnes de la candidatura del senyor Jordan, que perd un de cada 3 vots que tenia (una davallada del 32,7 %) i a més a més empitjora les dades que va obtenir l’anterior candidat socialista, Joan Sabaté, que va obtenir més vots i més percentatge dels que ha tret ara el senyor Jordan en aquest intent de repetir la mateixa fórmula.

Davant de tot aquest escenari, queda clara l’opció que ha escollit la ciutadania de Tortosa: que Junts per Tortosa continuï governant. I és per això que el nostre objectiu és aconseguir un govern estable i fort per seguir fent avançar la ciutat, per fer front als reptes actuals, per reforçar els àmbits que són clau per als tortosins i tortosines, per a seguir generant llocs de treball i ocupació, per a mantenir la bona gestió econòmica dels recursos municipals, per fer que la ciutat sigui cada vegada més verda i que continuï actuant a la via pública per disposar d’un urbanisme més amable…

Per tot això i per tots els tortosins i tortosines, treballarem per transformar tot el suport que hem rebut a les urnes a fer que la ciutat prosperi encara més. Gràcies per la confiança!