La falta de suport al primer ple del mandat força la retirada d’un punt de l’ordre del dia

Junts per Tortosa vota a favor de les dedicacions però lamenta la incoherència de Jordan i la CUP, que fa 4 anys van qualificar els mateixos sous “d’excessius” i de “no adaptar-se a la realitat que viu la ciutadania”

Dimecres a la tarda s’ha celebrat el primer ple del mandat, que ha servit per definir les dedicacions i càrrecs de confiança, on el nou alcalde de Tortosa, Jordi Jordan, s’ha assignat un sou de 57.500€ i ha ampliat els càrrecs de confiança amb un nou coordinador de gestió de fons de la transició ecològica, transformació digital, social i territorial, amb dedicació parcial i un sou de 39.516,80€. Un càrrec del que se’n desconeixen encara quines seran les funcions.

Avui Junts per Tortosa hem votat a favor de la dedicació de l’alcalde i ens hem abstingut en la votació dels càrrecs de confiança, en coherència amb el que vam votar fa 4 anys”, ha manifestat la portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, qui també ha denunciat la hipocresia de l’alcalde Jordan i del portaveu de la CUP, que fa quatre anys van votar en contra de la mateixa dedicació exclusiva de l’alcalde i dels càrrecs de confiança, qualificant-ho “d’excessiu” i de “no adaptar-se a la realitat que viu la ciutadania”.

Roigé ha volgut recordar el que va dir el senyor Jordan ara fa quatre anys, que «votem en contra perquè considerem que la ciutadania demana als polítics la reducció de sous» i que «considerem que el sou del personal eventual s’hauria de reduir». Per la seua part, el mandat passat el representant de la CUP afirmava que «2,5 vegades el salari mínim interprofessional, 31.000€ bruts anuals, ja és més que suficient i que si fa falta un cap de premsa, el que s’hauria de convocar són oposicions i que no se decidisca de manera partidista qui ocupa el càrrec». “L’alcalde i el portaveu de la CUP, però no recorden aquestes declaracions ni n’han fet cap referència”, ha apuntat.

Meritxell Roigé també ha explicat que, tot i que Junts per Tortosa va guanyar les eleccions amb més del 60% dels vots als Reguers i a Vinallop, Jordan ha firmat un decret amb el que nomena alcaldes pedanis a dues persones de la candidatura de Movem-PSC, tot i comptar només amb un 23% del suport als Reguers i un 20% dels vots a Vinallop.

A més, en el primer ple del mandat, l’alcalde ja s’ha vist forçat a retirar de l’ordre del dia la proposta de delegació de competències del ple en la junta de govern local, perquè no podia garantir els suports necessaris. “La primera setmana ja s’ha fet evident que el govern del sr. Jordan és un inestable”, ha lamentat la portaveu, qui també ha manifestat que, tot i que l’acord per desbancar la força guanyadora, Junts per Tortosa, de l’alcaldia, deu dies després encara no es coneix el contingut programàtic de l’acord.

Tortosa, 22 de juny de 2023