Meritxell Roigé adreça un últim missatge de confiança a la ciutadania “per garantir a les urnes que Tortosa continuï progressant com fins ara”

L’alcaldessa presumeix davant més de 500 persones d’haver fet realitat els compromisos que va contreure, malgrat els impediments i les dificultats trobades

La candidatura de Junts per Tortosa ha tancat aquest divendres la campanya electoral per a les municipals de diumenge 28 de març amb un darrer acte de gran format a la plaça de l’Ajuntament. Davant de més de 500 persones, l’alcaldessa i candidata a la reelecció, Meritxell Roigé, ha tornat a subratllar la importància que aquests comicis tindran per al futur més immediat i el futur a mitjà termini per a la ciutat de Tortosa: “aquestes eleccions van de triar entre dos models: de tornar enrere, a aquella Tortosa aturada i sense futur que existia abans que entréssim a governar, o continuar pel camí que fa avançar Tortosa, que la fa bonica, que la fa lluir més que mai, que genera oportunitats i en la qual els nostres fills i filles tenen futur”.

L’alcaldessa ha repassat, àmbit per àmbit i barri per barri, les principals propostes que centraran l’acció de govern de Junts per Tortosa durant el nou mandat municipal. Entre aquestes, seguir actuant a la via pública per continuar les nombroses actuacions de millora que s’han fet aquest mandat a carrers, voreres, asfaltatge, enllumenat o camins. També continuant l’impuls al centre històric, on durant els darrers 16 anys el govern liderat per Junts per Tortosa ha invertit més de 65 milions d’euros en equipaments i arranjament de carrers. Ara, els treballs continuaran per recuperar barris com el de Sant Jaume o el del Castell. També amb la generació d’habitatge i mantenint les ajudes a la rehabilitació, tant al centre històric com en barris com ara Ferreries, Remolins o el Temple.

Amb atenció destacada a la cultura, tant pel que fa a l’oferta d’activitats i festivals, com a les millores al Teatre Auditori Felip Pedrell, el Museu o l’Espai Joan Moreira, però també amb actuacions sobre el patrimoni: a les muralles, a la rehabilitació de la Sinagoga, l’impuls al call jueu… També als esports, amb nous equipaments de referència, com la pista d’atletisme a Jesús o el pavelló als Josepets, “que donarà resposta a les necessitats cada vegada més elevades de les entitats esportives i incrementarà la vida al centre històric més enllà de les 15 h i durant els caps de setmana”.

Meritxell Roigé també ha insistit en la feina que ha permès crear més de 300 llocs de treball nous a la ciutat durant el darrer any, i ha manifestat el compromís per seguir treballant en la mateixa línia. Entre d’altres, amb l’ampliació del polígon Catalunya Sud, el polígon Baix Ebre, la generació de sòl comercial a l’entrada de Tortosa així com reforçar encara més el suport al comerç local amb noves línies d’ajut. O també generant 400 estacionaments al centre de la ciutat, als terrenys recuperats de l’estació, que facilitaran l’accés al comerç local del centre, i als quals també se n’afegiran 500 estacionaments més en altres barris.

I de la mateixa manera, fent molt d’èmfasi en l’atenció a les persones: mantenint i ampliant els programes socials que presta l’Ajuntament en col·laboració amb les entitats de la ciutat, com el Procés Comunitari, Invulnerables, Sempre Acompanyats o Oikia, “que són referents al país i no existien amb governs abans del nostre”. En l’àmbit de la salut, continuant les inversions a la Clínica Terres de l’Ebre i l’Hospital de la Santa Creu, i exigir les obres del nou CAP a Jesús després que l’Ajuntament ja cedís els terrenys. Juntament amb això, Meritxell Roigé ha assenyalat que vetllarà perquè el nou hospital sigui una realitat després de fer els deures i haver comprat els terrenys a Ferreries, al mateix temps que es fan les obres de millora a l’actual Hospital Verge de la Cinta. També en l’àmbit de les persones, Meritxell Roigé ha reivindicat les dos llars d’infants que s’han creat aquest curs als Reguers i Vinallop, i ha insistit en fer realitat la llar d’infants a Tortosa.

D’altra banda, ha detallat que treballaran perquè les administracions superiors executin els projectes que calen a la ciutat i al territori, com el desdoblament de l’AP-7, l’acabament de l’A-7 al tram per les Terres de l’Ebre, el desdoblament i soterrament de la C-12 al seu pas per Tortosa, o la construcció del quart pont entre Ferreries i Remolins. També ha insistit en la defensa del riu i el cabal ecològic davant el silenci que sobre aquesta qüestió han mantingut durant la campanya la resta de forces.

L’alcaldessa subratlla que “tenim l’aval de la feina feta, que demostra que quan prometem coses per a la ciutat les fem realitat. Tenim projectes, tenim els recursos i hem tirat endavant allò a que ens havíem compromès ara fa quatre anys. Hem demostrat la nostra capacitat per treballar per la ciutat, per fer-la créixer, per atendre les persones que ho necessiten, per impulsar l’economia amb la creació de llocs de treball,… I això, malgrat els moments de dificultats que ens hem trobat i també amb els impediments que ens anat posant”. Per això ha fet una última crida a la participació diumenge a les urnes i a donar una oportunitat al vot útil, que encarna la candidatura de Junts per Tortosa: “perquè ens cal tenir un govern fort per seguir amb la mateixa línia de creixement que estem vivint. Per això necessitem el millor resultat diumenge”.

Tortosa, 26 de maig de 2023