Iniciem l’allargament de la Via Verda des de Tortosa fins a la Ràpita, connectant Tortosa i Vinallop

Després de mesos de preparatius, el projecte per impulsar encara més Tortosa i les Terres de l’Ebre com a destinació de cicloturisme ha començat a pedalejar. La Diputació de Tarragona, ens que du a terme els treballs amb la col·laboració dels respectius ajuntaments dels municipis per on discorre el projecte, ja n’hem aprovat la primera fase. L’actuació permetrà generar una nova connexió entre Tortosa i el mar, amb l’arribada a la Ràpita, seguint antics traçats ferroviaris en desús i camins paral·lels.

Un projecte que també suposarà generar una nova via de comunicació sostenible entre Tortosa i Vinallop, connectant el poble i també el centre de tecnificació ciclista de Vinallop. A hores d’ara, aquestes obres ja estan en fase de licitació i properament se’n començarà l’execució, cosa que representarà un gran avenç.

Aquest és un projecte que serà molt important per enfortir el potencial del nostre territori i del qual estic molt satisfeta d’haver-lo liderat com a vicepresidenta de la Diputació i presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació.

Aquest projecte, que suposarà un benefici molt destacat per a Tortosa i per a Terres de l’Ebre, unirà amb un recorregut pedalable els municipis de Tortosa, Roquetes, Amposta i la Ràpita. Ara, la primera fase actuarà en un tram de 19,3 km, amb un cost de 3,9 M€, que continuarà de forma immediata amb l’execució del recorregut fins a completar els 23,7 km i un pressupost global de 6,3 M€, dels quals vam aconseguir una aportació de 5 M€ dels fons Next Generation.

En el cas de Tortosa, gràcies a les gestions fetes com a vicepresidenta de la Diputació, també s’ha inclòs un ramal que connectarà directament la Via Verda amb la part de dalt del poble de Vinallop i amb el circuit ciclista, fet que permetrà una via d’accés més sostenible i segura a aquest equipament que vam impulsar en el seu moment el govern de Junts per Tortosa i que esdevé una font d’activitat molt important per al poble de Vinallop.

Poder generar un nou tram de Via Verda, en aquest cas cap al sud, reforçarà encara més el paper de Tortosa com a ròtula de la mobilitat sostenible del territori. Una tasca que ja fa anys que desenvolupa aquest actiu amb el tram de Via Verda que va cap al nord i que connecta amb la Terra Alta i amb l’Aragó.

Tram que vam impulsar ja fa alguns anys mentre vam tenir responsabilitats de govern al Consell Comarcal del Baix Ebre i que s’ha consolidat com un referent no només per a la gent que viu a les Terres de l’Ebre, sinó també per als nombrosos visitants que venen a casa nostra atrets per una oferta d’oci i de natura que ens fa únics.

D’això va la política: de ser útils per a la ciutadania. D’impulsar projectes que beneficien els nostres municipis, d’aconseguir els recursos necessaris perquè es facin realitat sense que això representi un cost afegit per a les finances dels municipis.

I, en això, l’equip de Junts per Tortosa hi tenim la mà trencada. Ho hem demostrat sobradament durant els darrers anys i ho seguirem demostrant ara, malgrat ocupar un paper a l’oposició a l’Ajuntament de Tortosa. Seguirem, com sempre, treballant per Tortosa i pel territori.