Meritxell Roigé reivindica el treball fet per ampliar la inversió de Kronospan i connectar el polígon Catalunya Sud amb ferrocarril

La portaveu de Junts per Tortosa lamenta que el govern català endarrerís la signatura del conveni posant en perill la inversió a Tortosa

La portaveu del grup municipal de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha manifestat la seua satisfacció perquè finalment el govern de la Generalitat hagi signat l’investment agreement amb l’empresa Kronospan per tal d’ampliar la inversió i connectar el polígon Catalunya Sud amb ferrocarril. Un acord que ja estava concretat en tots els temes essencials des de feia setmanes.

M’alegro que finalment ja s’hagi signat l’acord, tot i que podria haver estat rubricat des de feia setmanes però, curiosament, el Govern de la Generalitat d’ERC no va voler fer-ho, tot i la insistència de totes les parts que estàvem implicades”. La portaveu de Junts per Tortosa ha explicat que des de la conselleria i des de la delegació del govern a Terres de l’Ebre van rebutjar signar-lo perquè “estàvem en període electoral”. I avui, el dia que comença la campanya per a les eleccions espanyoles, “no tenen cap mania ni vergonya política per venir a signar-lo en un ampli desplegament mediàtic”. Es una mostra més de com l’actual direcció d’Esquerra Republicana supedita sempre les institucions a les necessitats del seu partit.  

Avui, crec que ens trobem davant el Govern de la Generalitat més sectari de la historia contemporània i curiosament com el govern de Tortosa, també és un govern en minoria”, ha denunciat la portaveu, qui ha posat de manifest que les excuses per dilatar la signatura del  document , haurien pogut fer perillar una inversió importantíssima per a Tortosa i per a les Terres de l’Ebre, com és l’ampliació amb una nova línia de producció tal i com estava previst inicialment.

Roigé també s’ha referit al Sr. Jordan, en el que ha qualificat d’intent d’aparentar que els socialistes han jugat un paper en un investment agreement que ja estava tancat i que fins poques hores abans de presentar no en tenia ni coneixement. “És ridícul i està al mateix nivell del que va fer el conseller Torrent quan just aterrat a la conselleria, i sense haver intervingut en res, va intentar fer veure que la inversió que es produïa a Tortosa amb Kronospan era gràcies a Esquerra Republicana”, ha recordat Meritxell Roigé, afegint que “tothom sap que la intervenció del senyor Jordan en aquest assumpte és inexistent, igual que era inexistent la del conseller Torrent al seu moment per a que Kronospan vingués a Tortosa”. 

L’actual Govern de la Generalitat i l’actual govern de Tortosa comparteixen varies coses: són un govern de partits que van perdre les eleccions, que estan en minoria i que dia a dia van demostrant la seva poca capacitat de governar, i en canvi, estan pendents tot el dia de les gesticulacions en busca de la foto”, ha manifestat Meritxell Roigé, detallant que “el que han de fer es treballar i donar sortida ràpida als projectes fets i iniciats pel nostre govern, i no esperar-se al millor moment electoral”. Roigé ha insistit en l’acompliment dels terminis pel que fa al pla director urbanístic que el govern de la Generalitat es va comprometre a tenir redactat i aprovat en 18 mesos. “Esperem que sigui una realitat i no una promesa i que no es perdi el temps com ara ha passat amb aquesta inversió”, ha conclòs la portaveu.

Finalment Roigé ha desitjat la màxima diligencia possible en la tramitació d’aquest pla director urbanístic ja que es important no només per aquesta inversió sinó per a moltes altres que estan en marxa i nomes pendents d’aquest desenvolupament urbanístic.

Tortosa, 6 de juliol de 2023