Junts per Tortosa vol respectar els 100 dies de gràcia del nou govern i no preveu presentar mocions fins l’octubre

Meritxell Roigé lamenta que el nou govern prioritzi fer oposició de l’oposició i que encara no s’hagin presentat els documents de l’acord de govern entre Movem-PSC i ERC i l’acord d’estabilitat amb la CUP

Junts per Tortosa ha anunciat aquest matí que vol respectar els 100 dies de gràcia del nou govern i que no preveu presentar mocions fins l’octubre. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha volgut oferir aquests cent dies de cortesia, tot i que el darrer mandat, quan ella va revalidar el càrrec l’oposició, encapçalada per Jordan, no els va respectar.

No obstant, des de Junts per Tortosa s’ha tornat a posar en evidència que, tot i haver passat 15 dies de l’anunci del repartiment de l’alcaldia, encara no s’ha fet públic cap document, ni l’acord de govern entre Movem-PSC i ERC ni l’acord d’estabilitat amb la CUP. “S’omplen la boca parlant de transparència, però la realitat és aquesta opacitat”, ha lamentat Meritxell Roigé, qui ha posat de manifest que“sembla ser que el projecte del nou govern municipal era aconseguir la cadira de l’alcaldia i fer oposició de l’oposició”.

En relació a la moció presentada per la CUP al proper ple, que reclama a l’Ajuntament personar-se pel cas Efial, Roigé ha titllat la moció “d’oportunista” i de “cortina de fum” davant la manca de contingut del ple. “Vist l’ordre del dia queda clar que el nou govern neix sense projecte”, ha lamentat la portaveu, reivindicant que “la interlocutòria del cas Efial ja va sortir a la llum al gener i ni amb la interlocutòria ni amb les noves peticions s’imputa a ningú de l’Ajuntament de Tortosa”. “Tenen tota la informació des d’abans de les eleccions i no han dit res, ni els uns ni els altres, i ara presenten una moció amb la clara voluntat de fer oposició al partit que vam guanyar les eleccions”, ha lamentat la portaveu. Des de la formació guanyadora de les passades eleccions s’ha recordat que aquesta estratègia de joc brut ja es va utilitzar durant la campanya electoral per intentar desgastar l’alcaldessa i que el resultat per a aquestes formacions va ser la pèrdua de suport, vots i regidors. “Queda clar que el govern dels perdedors, utilitzant novament als escolanets de la CUP, volen desgastar la meua persona amb la provocació constant des del primer dia”, ha lamentat Roigé.

Pel que fa a les declaracions desafortunades de l’alcalde durant la presentació del nou cap de premsa, Roigé ha demanat una rectificació pública del sr. Jordan. “Insinuar que els periodistes que treballen a les Terres de l’Ebre estan contaminats és una falta de respecte”, ha dit, tot lamentant que aquestes declaracions “fan un flac favor a l’implicat, que encara no ha presentat als grups de l’oposició, a la professió, transmetent que si es treballa a l’Ebre s’acaba contaminat, als mitjans de comunicació, perquè pressuposa que contaminen als professionals i a l’Ajuntament de Tortosa, perquè en debilita la institució”.

Tortosa, 28 de juny de 2023