Jordi Jordan: cap de l’oposició (de l’oposició)

Han vist mai vostès una sessió de control al govern on en comptes que sigui l’oposició qui fa preguntes, passa comptes i interpel·la al govern, sigui l’alcalde qui es dedica a qüestionar a l’oposició per les seues accions? Doncs això és exactament el que va passar el darrer ple a l’Ajuntament de Tortosa.

En l’apartat de control al govern, com venim fent habitualment, el grup municipal de Junts per Tortosa vam interpel·lar al govern en diferents aspectes: quines gestions s’han fet amb el govern de la Generalitat perquè Vinallop i els Reguers puguin disposar de caixers automàtics, per què si l’any passat van decidir ajornar Tortosa de Tapes al mes de març, ara tornen a ajornar-ho al novembre, per què no s’han podat els arbres com tots els anys, perquè encara no s’ha iniciat la modificació puntual del POUM per als terrenys del nou hospital, per què el 90% de les peticions es responen triplicant el termini establert, per què el govern municipal dóna informació que no és certa als mitjans de comunicació, etcètera. De fet, davant l’absoluta paràlisi en que es troba Tortosa, ja portem uns quants plens on hi ha més contingut als precs i preguntes, que en allò que el govern municipal porta a dictaminar.

No obstant, la sorpresa va ser quan, en comptes de fer allò que li pertocaria, com alcalde que és, i respondre les preguntes plantejades, el senyor Jordan va perdre els papers, va recuperar la supèrbia a la que ens tenia acostumats i es va tornar a convertir en el cap de l’oposició, de l’oposició. No va respondre cap de les preguntes plantejades, com té l’obligació de fer, sinó que va optar per atacar als regidors de Junts per Tortosa i fins i tot formular-los preguntes.

Una actitud que en aquell moment, ja vam qualificar d’inaudita. On s’ha vist que l’alcalde es dediqui a fer preguntes a l’oposició per evitar respondre allò que té l’obligació de respondre? No hi ha cap mena de dubte que el govern tripartit necessita cortines de fum per evitar haver de donar explicacions sobre la incapacitat de gestió i la falta de projecte de ciutat.

És evident que al senyor Jordan, a la senyora Lleixà i a la resta de regidors el càrrec els va molt i molt gran. El càrrec i la institució, que menystenen i degraden dia a dia. En 9 mesos que porten al capdavant de la ciutat han estat incapaços de licitar cap nou projecte. Només hi ha una cosa que han sabut fer bé. Fer d’oposició de l’oposició. Però no una oposició fiscalitzadora, que treballa i es revisa els expedients, que formula dubtes al ple i fa propostes, com fem Junts per Tortosa, sinó que el senyor Jordan en comptes de fer d’alcalde i treballar perquè la ciutat avanci està centrant tots els seus esforços en desacreditar, a qualsevol preu, a la portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé. I en esta actitud qui acaba perdent és la nostra ciutat.

I és que el que havia de ser el seu projecte estrella, les dos llars d’infants, s’està convertint en un altre dels seus malsons. El departament d’Educació els va denegar la primera subvenció, no han arribat a temps de la segona, els han fet 15 requeriments per incomplir la normativa i abans de començar-les a construir, les llars ja presenten un sobrecost que haurem de pagar tots els tortosins i tortosines de més de 400.000 €. I tot això sense oblidar que hi havia una opció molt més senzilla, la que Junts per Tortosa proposàvem: crear una llar d’infants pública al Centre de Tortosa, aprofitant un equipament ja existent i evitar també el tancament de la llar d’infants de la Creu Roja.

Per sort, cada dia que passa més gent veu qui i què hi ha al capdavant de l’Ajuntament de Tortosa. Un govern sense rumb que dóna pals de cec i que ara pretenen desprestigiar Junts per Tortosa perquè fem la nostra feina: fiscalitzar l’acció i gestió del govern des de l’oposició. Una feina que quan el senyor Jordan estava a l’oposició no feia, (més enllà del seu no a tot). Ell sabrà els motius, però per molt que el molesti i pretengui engegar el ventilador de la forma més barroera possible, des de Junts per Tortosa continuarem treballant per Tortosa.