Junts per Tortosa reclama al govern municipal que faci pública la liquidació pressupostària del 2023

Meritxell Roigé defensa que si el romanent és positiu, es tornarà a evidenciar que el relat catastrofista del senyor Jordan era fals i que no calia pujar els impostos

Junts per Tortosa ha registrat una petició sol·licitant al govern del senyor Jordan i la senyora Lleixà còpia del decret de liquidació de l’exercici del 2023, que inclou el resultat pressupostari així com el romanent de tresoreria assolit. Uns resultats que ja han fet públics ajuntaments com Tarragona, Terrassa o Manresa. Unes dades que l’actual govern municipal coneix des de fa almenys 14 dies, tal i com determina el Reial Decret 500/1990.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, s’ha mostrat convençuda que el resultat pressupostari i el romanent de tresoreria seran molt positius, com ho han estat els darrers 16 anys, tot i que el govern tripartit ho ha intentat desacreditar. “Demanem que es faci públic per poder, novament, combatre este mantra i este atac constant cap a la nostra gestió, així podrem tornar a evidenciar, amb dades, que el relat catastrofista del senyor Jordan era fals i que no calia pujar els impostos”, ha detallat la portaveu, tot qüestionant que “el relat d’un ajuntament en fallida només era una excusa per intentar amagar la mala gestió del tripartit i per poder pujar els impostos desmesuradament”.

El passat 16 de juny del 2023, últim dia del govern de Junts per Tortosa, vam acreditar que les finances municipals estaven absolutament sanejades, amb 12.463.269,31 € disponibles als comptes de l’Ajuntament”, ha recordat la Roigé tot destacant que els darrers anys s’ha reduït en 16,5 MEUR l’endeutament i que el període mitjà de pagament a proveïdors era de tan sols 16 dies.

Tot i no tenir cap tipus de suport documental, el senyor Jordan va sortir a desprestigiar la nostra gestió econòmica solvent i eficient dels darrers 16 anys”, ha lamentat la portaveu, recordant que al setembre també es va aprovar sense cap vot en contra el Compte General de l’Ajuntament de Tortosa, dipositat a la sindicatura de Comptes i que reforça que les finances estaven més sanejades que mai.

Tortosa, 14 de març de 2024