Junts denuncia un forat de més de mig milió d’euros en la gestió de Xavier Faura al COPATE

La formació qüestiona la gestió financera d’ERC al Consell Comarcal del Baix Ebre, l’increment de 1.138.530 € de l’endeutament durant el 2022 i l’endarreriment en el pagament als proveïdors

El grup comarcal de Junts pel Baix Ebre ha denunciat la gestió econòmica duta a terme al Consell Comarcal del Baix Ebre durant almenys el darrer any, sota la presidència de Xavier Faura. Ho ha fet després de votar en contra del Compte General del Consell Comarcal durant la comissió especial de comptes, celebrada este dijous. El portaveu del grup de Junts a l’ens comarcal, Òscar Ologaray, ha detallat que els informes d’intervenció i la liquidació del pressupost del 2022 constaten “el desgavell econòmic de la gestió del senyor Faura”. “Per allí on passa deixa pèrdues i incrementa l’endeutament”, ha manifestat.

Pel que fa als comptes del Consell Comarcal, Ologaray ha explicat que hi ha un increment de l’endeutament de 1.138.530 €, i que el període mig de pagament supera el límit legalment previst. Una gestió financera duta a terme per ERC, que Junts ha posat en dubte i que s’agreuja en el cas del COPATE en el darrer any, just en el període que l’ens ha estat presidit pel senyor Faura i amb un nou gerent. “La gestió financera d’ERC ha estat nefasta, el senyor Faura ha marxat deixant un forat de 540.000 euros, i el període mig de pagament és més del doble del legalment establert”, ha afirmat Ologaray.

El grup comarcal de Junts al Consell Comarcal del Baix Ebre ha explicat que analitzaran amb detall tota la documentació facilitada, però ha avançat “la duresa” de l’informe d’intervenció i una auditoria externa on es posen de manifest algunes “males praxis” en la gestió d’ERC del darrer any, reclamant una reformulació urgent econòmica i financera del COPATE.

Tortosa – Baix Ebre, 10 d’agost de 2023