Meritxell Roigé demana celeritat al govern en la instal·lació de les pilones automàtiques que regularan l’accés al centre històric

Junts per Tortosa reclama a Jordan que no cedeixi a les pressions de la CUP i que instal·li les càmeres de videovigilància previstes al nucli antic

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha demanat avui al nou govern municipal (PSC-ERC) que instal·li sense més demora les tres pilones retràctils automàtiques encarregades i amb l’execució iniciada per l’anterior govern i que regularan l’accés al centre històric. En concret, l’adjudicació d’estes pilones es va fer el 5 de desembre de 2022 per un import de 51.018 euros. Roigé ha explicat que durant el seu mandat es va acabar de fer tota l’obra civil prèvia i que ara només cal fer la instal·lació de les pilones. “Demanem celeritat al govern i que acabi esta obra que permetrà garantir un major control d’accés al centre històric”, ha manifestat.

Les pilones s’han d’instal·lar a la plaça Agustí Querol, al carrer Doctor Ferran i al carrer de la Rosa. “Les pilones ja estaven a punt i no entenem la demora d’esta actuació” ha reblat Roigé, que ha explicat que ella mateixa ja havia donat a conèixer la mateixa a l’Associació de Veïns Centre-Nucli Històric, a la Federació de Comerç Tortosa Més, al Conservatori de Música, i al Bisbat de Tortosa.

En este sentit, la portaveu de Junts per Tortosa ha detallat també que vinculada a esta actuació mancava finalitzar l’adquisició d’unes càmeres de videovigilància que l’anterior govern va deixar a punt per formalitzar el contracte. Esta actuació donaria continuïtat a les ja instal·lades a la plaça Montserrat. “L’objectiu d’estes actuacions és doble, d’una banda, facilitar l’accés als veïns i veïnes d’una forma ordenada per tal de pacificar i controlar l’accés del trànsit rodat al centre històric, i de l’altra efectuar un control i vigilància a uns carrers on hem detectat un increment de la inseguretat en les darreres setmanes”, ha detallat.

Així, Roigé ha desvetllat que els ha arribat el malestar de la CUP respecte la instal·lació d’estes càmeres i ha ofert al govern municipal el suport de Junts per Tortosa per tirar endavant este projecte. “Esperem que siguin diligents, que acabin d’executar l’actuació i que no cedeixin a les pressions de la CUP”, ha afegit, assegurant que en tots els temes que afecten a la millora de la seguretat i a facilitar les tasques de la Policia Local “ens tindran al seu costat”.

En la mateixa línia, el regidor de Junts per Tortosa, Jordi Sorolla, ha insistit la importància d’esta actuació tant pel barri del centre com també pel sector del comerç. “A part de millorar l’accés dels veïns i veïnes al barri, permetran modernitzar la ciutat i, en concret el centre històric”, ha manifestat, tot recordant que és una actuació que estava acordada amb el comerç de la zona ja que millorarà l’entorn comercial així com la seua seguretat.

Des de Junts per Tortosa, s’ha recordat que esta actuació s’emmarca entre les prioritats del grup municipal per fer que la ciutat sigui més amable amb la ciutadania, aprofitant totes les possibilitats tecnològiques que estan a l’abast. Així, una de les altres accions que es van dur a terme a final del mandat va ser la inclusió de semàfors que es van instal·lar durant el mes d’abril on s’indica el temps d’espera i s’incorpora tecnologia acústica per a invidents.

Tortosa, 9 d’agost del 2023