Junts pel Baix Ebre aconsegueix incrementar les partides socials al Pressupost del Consell Comarcal

Òscar Ologaray, portaveu “teníem dos objectius molt clars: destinar més recursos per a polítiques socials als municipis i millorar les condicions dels treballadors de l’ens comarcal”

El grup de Junts pel Baix Ebre al Consell Comarcal ha negociat amb el govern d’ERC un seguit d’esmenes a la proposta de Pressupost per al 2024, que es portarà a aprovació a la sessió plenària del 24 de novembre. El portaveu de Junts pel Baix Ebre, Òscar Ologaray, ha explicat que el seu grup plantejava dos objectius molt clars: “destinar més recursos per a polítiques socials als municipis i millorar les condicions dels treballadors de l’ens comarcal”.

En aquesta línia Ologaray s’ha mostrat satisfet d’aconseguir un pressupost per al 2024 més social, amb “unes millores en partides que considerem vitals per ajudar les famílies en situació de vulnerabilitat i a les entitats del territori”. El portaveu ha explicat que Junts pel Baix Ebre ha aconseguit un increment del 61,5% a la partida d’ajuts d’urgència social, destinar un 13,3% més de recursos a la partida d’ajuts complementaris d’ensenyament i un increment del 50% a la partida de subvencions a entitats socials i culturals.  

Pel que fa a la millora de les condicions laborals, Ologaray ha explicat que Junts pel Baix Ebre va fer tres propostes: destinar més recursos al fons social, incrementar la partida de formació i la contractació d’una assegurança privada amb copagament per als treballadors. “D’aquestes tres propostes cabdals per retenir el talent i dotar de millors condicions laborals al personal de la casa només hem pogut aconseguir doblar la partida de formació”, ha lamentat Ologaray, qui ha reivindicat que Junts pel Baix Ebre seguirà insistint per poder incloure estes i d’altres millores en futures modificacions pressupostàries o al proper Pressupost.

Moció de rebuig als robatoris a la pagesia

El grup de Junts pel Baix Ebre presentat dos mocions a la propera sessió plenària. La primera vol donar suport a la pagesia i rebutjar els robatoris de la matèria primera, com les olives o les garrofes que s’incrementen dia a dia i exigir al Govern de la Generalitat més mesures per aturar aquests furts, i perquè, d’una manera concertada amb els Ajuntaments, s’impulsin les actuacions policials necessàries i coordinades per resoldre aquesta problemàtica. A més, la moció també reclama establir els mecanismes necessaris perquè la DUN permeti precisar la traçabilitat de la collita i establir amb més exactitud la procedència de la fruita.

Pel que fa a la segona moció, Junts pel Baix Ebre reclama millores al finançament de l’ens comarcal i insta el president del Consell a negociar amb el Govern de la Generalitat una modificació del Fons de Cooperació Local i millores al finançament de tots els programes que la Generalitat no en finança la seua totalitat. A més, la moció també demana estudiar nous models de finançament i aturar els increments desmesurats dels serveis que el consell preveu fer pagar als Ajuntaments de la comarca. La moció també demana que el president reti compte trimestralment, a través d’un punt de l’ordre del dia del ple ordinari, de les diferents negociacions dutes a terme, així com dels resultats obtinguts.

Per últim, el grup de Junts pel Baix Ebre també ha presentat una declaració en motiu del 25-N, per commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència envers les Dones, i ha ofert a la resta de grups comarcals que s’hi puguin sumar per convertir-la en una declaració conjunta.

Tortosa – Baix Ebre, 19 de novembre de 2023