Junts pel Baix Ebre lamenta que Esquerra prioritzi els interessos del partit als de la comarca

El grup comarcal insta al president republicà a reclamar amb més determinació una millora del finançament de l’ens al govern de la Generalitat

El grup comarcal de Junts pel Baix Ebre va tornar a preguntar, en el darrer ple ordinari del Consell Comarcal, sobre les gestions dutes a terme per part del president i de l’equip de govern d’Esquerra i del PSC per aconseguir un millor finançament de l’ens supramunicipal.

Per tercer ple consecutiu i davant les insuficients respostes del president, que s’ha limitat a contestar, per escrit, que estan en contacte permanent amb els directors territorials de la Generalitat, el portaveu de Junts pel Baix Ebre, Òscar Ologaray, va tornar a demanar explicacions al respecte. I és que la majoria de serveis que presta el Consell Comarcal no venen finançats al 100%, fet que suposa que els ajuntaments, i indirectament els ciutadans, hagin de fer front a uns costos cada vegada més elevats pels mateixos serveis.

Ologaray va retreure-li al president, el republicà Toni Gilabert, que no defensi els interessos del Consell Comarcal i de la comarca davant del govern de la Generalitat. “Està clar que vostè no vol molestar al govern d’Esquerra Republicana, que l’hi ha donat la presidència del consell, està prioritzant els interessos de partit per sobre dels de la comarca”, va manifestar Ologaray, qui va demanar més determinació a l’hora de defensar els interessos del Consell Comarcal.  

Potser ara que canviarà el govern vostè serà més bel·ligerant a l’hora de reivindicar allò que ens correspon” ha ironitzat el portaveu tot recordant-li al president que “quan vostè va a demanar més finançament no ho fa només com a president, sinó representant a tot el plenari, perquè vam aprovar una moció a instàncies de Junts per reclamar un millor finançament”.

El Consell segueix incomplint el Període Mitjà de Pagament

El grup comarcal també va preguntar sobre el Període Mitjà de Pagament. I és que mentre la normativa determina que hauria de ser inferior a 30 dies, el Consell Comarcal del Baix Ebre va tancar en un PMP mitjà de 38 dies, una dada que seria encara superior si no s’inclogués en el còmput les societats dependents. Ologaray va lamentar que el president “s’espolsés” la responsabilitat culpant al COPATE, al canvi de sistema informàtic o, fins i tot, a la no aprovació dels Pressupostos de la Generalitat. “El departament d’Economia de la Generalitat encara no ha transferit 3 milions d’euros pendents de pagament al Consell Comarcal i vostè no s’ha reunit en la consellera per desencallar-ho”, va recriminar-li al president el portaveu de Junts pel Baix Ebre, qui va lamentar que mentrestant s’han de contractar noves pòlisses de crèdit, que suposen uns interessos de prop de 30.000 euros anuals.

Tortosa – Baix Ebre, 29 d’abril de 2024