Més de 150 persones participen de la ruta cultural organitzada per Junts per Tortosa

La visita realitzada als Reials Col·legis i a l’exposició permanent de la Catedral ha servit per posar en valor part del gran patrimoni tortosí

Més de 150 persones han participat este diumenge al matí en la ruta cultural organitzada per Junts per Tortosa. La visita guiada ha anat a càrrec de l’exregidor de Cultura, Joaquin del Pino, qui amb tot detall i amb anècdotes ben curioses, ha anat explicant punt per punt els diferents espais visitats.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha valorat molt positivament la jornada i, en especial, la participació de la ciutadania. “Tortosa tenim la sort de comptar en un patrimoni cultural increïble, que cal posar en valor i fer-ho de la mà d’algú que ho coneix, ho estima i ho viu no té preu”, ha manifestat la portaveu, explicant que els propers mesos la formació majoritària a la ciutat organitzarà noves activitats amb la voluntat d’obrir el partit a la ciutadania. “La raó de ser de Junts per Tortosa és treballar per la ciutat i per la ciutadania, les darreres assemblees hem incorporat nova gent al projecte i volem seguir creixent”, ha afegit Roigé.

Amb sortida des de la plaça de la Cinta, els participants han pogut conèixer de primera mà els Reials Col·legis, començant per l’església de Sant Domènec, que va ser durant dècades la seu de de l’antic Museu de Tortosa, que des del 2011 es troba a l’Escorxador, després que el govern de Ferran Bel en rehabilités l’espai. Des de fa uns anys, l’església de Sant Domènec acull l’exposició permanent sobre la Ciutat i la Festa del Renaixement, renovada el passat mandat. Després s’ha visitat el Col·legi de Sant Jaume i Sant Maties, que compta amb un monumental pati quadrat d’influència italiana, únic amb aquest estil a Catalunya. Després.

Posteriorment, s’ha continuat la visita a la Catedral de Tortosa, una de les mostres notables del gòtic català. Del Pino ha fet un repàs a la seua història, al retaule major de Santa Maria així com a les nombroses capelles que s’hi troben. La visita ha finalitzat a la capella de la Cinta, i posteriorment tots els assistents han pogut gaudir d’un vermut tortosí a la seu de Junts per Tortosa.

Tortosa, 28 d’abril de 2024