Meritxell Roigé: “Continuem treballant per la via verda Tortosa-La Ràpita amb l’aprovació de la 2a fase del projecte que inclou la connexió de Vinallop amb el circuit ciclista”

La portaveu de Junts per Tortosa i diputada provincial recorda la importància d’haver aconseguit 5 MEUR dels Next Generation al 2021 per fer possible un actiu tan important per Tortosa i les Terres de l’Ebre

El ple de la Diputació de Tarragona ha aprovat este divendres la segona fase del projecte d’extensió de la via verda de la Val de Zafán de Tortosa a la Ràpita amb un pressupost de més d’1,6 MEUR. Esta segona fase permetrà fer traçats nous de connexió entre antics traçats ferroviaris en desús i camins existents o carreteres. La portaveu de Junts per Tortosa i diputada provincial, Meritxell Roigé, s’ha mostrat molt satisfeta de poder continuar treballant per este projecte tan important per Tortosa com per a les Terres de l’Ebre, el qual va liderar i iniciar durant la seua presidència al Patronat de Turisme de la Diputació. Roigé ha explicat que esta segona fase inclou la connexió del poble de Vinallop amb el circuit ciclista, una actuació que ella mateixa va reclamar que s’inclogués.

Roigé ha recordat que al desembre del 2021, quan era presidenta del Patronat de Turisme, es van concedir 5 milions d’euros del fons Next Generation per al projecte d’extensió de la via verda de la Val de Zafán Tortosa-La Ràpita, que té un cost global de 6,3 MEUR. “És un actiu molt important per a Tortosa i per a les Terres de l’Ebre i continuarem treballant des de la Diputació per fer-lo possible”, ha manifestat.

La major part del traçat de l’extensió de la Via Verda de Tortosa a la Ràpita passa per antics traçats ferroviaris en desús, camins existents o paral·lel a camins existents o carreteres, però en alguns punts és necessari projectar traçats nous de connexió entre estos trams que passen pels trams ferroviaris en desús, camins existents o paral·lel a camins existents o carreteres, així com recuperar alguns trams on l’antic traçat ferroviari en desús s’ha perdut. En esta segona fase s’inclouen els trams de connexió que fan necessària l’obertura de traçats nous de vial.

El projecte inclou trams de Via Verda amb una longitud total d’uns 8 km i la realització de diverses actuacions complementàries, necessàries per a la seva consecució. Tots estos trams de Via Verda tindran els accessos adequats i serviran per actuar de completar i unir els trams de la primera fase, actualment en fase d’execució de les obres.

D’esta manera, es dissenya un itinerari adequat i segregat per a les bicicletes en el tram que connectarà el nucli de Vinallop des d’esta mateixa via verda fins el seu Complex Ciclista. El camí traçat pot realitzar-se a peu, a cavall, amb bicicleta i amb altres vehicles de mobilitat personal. A més, el recorregut connecta amb altres rutes o camins existents, la qual cosa amplia els usos i alternatives.

Tortosa, 26 d’abril de 2024