Meritxell Roigé: “Celebrem que a Tortosa recuperem la subvenció de la Diputació per a l’Auditori perduda pel senyor Jordan i la senyora Lleixà”

El desembre del 2023 el govern tripartit va posar en perill la viabilitat de l’actuació de millora amb la pèrdua de 950.000 euros per reformar la sala gran

El ple de la Diputació de Tarragona donarà llum verda el proper divendres a la modificació de crèdit per tornar a incloure la subvenció nominativa de 950.000 € per a la millora del Teatre Auditori Felip Pedrell. Es tracta d’una subvenció que va aconseguir, al març del 2023, la llavors alcaldessa i vicepresidenta de la Diputació, Meritxell Roigé i que l’actual consistori havia posat en risc amb la renúncia, d’amagat, el passat mes de desembre, i que ara s’ha pogut recuperar.

Roigé ha celebrat que Tortosa hagi pogut recuperar estos recursos aconseguits ja l’any passat. “Estem satisfets que no s’hagin perdut els recursos per a la ciutat, uns recursos que jo mateixa vaig aconseguir fa més d’un any com a vicepresidenta de la Diputació i que el tripartit va haver de renunciar per no ser diligents en una actuació que vam deixar només a punt de licitar i amb tot el finançament garantit”, ha manifestat. Amb tot, la portaveu de Junts per Tortosa i diputada provincial ha reclamat celeritat en l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell. “Ara demanem al senyor Jordan i la senyora Lleixà que no posen més en risc el finançament i comencin les obres de manera immediata, ja que després de 10 mesos han estat incapaços d’iniciar-la”, ha afegit Roigé.

La portaveu de Junts per Tortosa ha carregat contra la “incapacitat de gestió” del govern tripartit que, en deu mesos, no han estat capaços d’iniciar una actuació que disposava de tot el finançament, aconseguit per l’anterior govern: 2,5 MEUR d’una esmena als pressupostos generals de l’Estat (PGE), i 950.000 euros de la Diputació de Tarragona. Una actuació que incloïa l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell amb una tercera sala, i la millora de l’actual equipament. “Si haguessin estat diligents l’obra podia haver començat l’estiu passat i no hagués calgut renunciar a la subvenció de la Diputació amb el risc que això suposava”, ha manifestat.

A més, Roigé ha recordat que el fet que s’hagi hagut de recuperar esta subvenció nominativa de 950.000 euros per enguany, impossibilita que Tortosa hagi pogut obtenir recursos de la Diputació per alguna altra actuació.

La modificació de crèdit que inclou, entre altres, la subvenció de 950.000 euros per a l’ampliació del Teatre Auditori Felip Pedrell de Tortosa, s’ha dictaminat este dilluns en comissió i serà aprovada en el ple ordinari del proper divendres de la Diputació de Tarragona.

Tortosa, 22 d’abril de 2024