Junts per Tortosa alerta que el govern municipal genera un forat de 221.200 euros a l’Hospital de Jesús

Movem-PSC-ERC renuncien a executar dos projectes redactats l’anterior mandat: la rampa d’accés a la via verda a Ferreries i la connexió del carril bici entre Ronda Docs i el carrer Ferran d’Aragó al Temple

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha volgut alertar d’una decisió que el consell d’administració de GESAT ha pres este matí i que comportarà pèrdues a l’Hospital de Jesús. En concret, el govern ha aprovat la cessió gratuïta d’una finca al Porcar, propietat de GESAT, a l’Ajuntament de Tortosa. Este fet suposa una despesa, en concepte de subvenció, de 221.200 euros, tal i com planteja l’informe econòmic fet pels auditors.

De fet, tal i com ha explicat Roigé, quan va rebre la convocatòria del consell d’administració va reclamar l’informe econòmic pertinent, que se li va fer arribar este dilluns a la tarda, i que confirma que l’operació que es planteja genera unes pèrdues de 221.200 euros a l’Hospital de la Santa Creu de Jesús. “Amb esta operació que avui han aprovat els consellers representants de Movem-PSC, ERC i CUP és que es generen unes pèrdues de 221.000 euros a l’Hospital de Jesús”, ha manifestat Roigé.

La portaveu ha volgut deixar clar que Junts per Tortosa està a favor de continuar amb la rehabilitació del Porcar. “Estem d’acord però no podem afectar a la viabilitat de l’Hospital de Jesús. El que hem proposat és que l’Ajuntament compri per 221.000 euros esta parcel·la a GESAT o que estableixi un cànon per evitar les pèrdues” ha afegit, tot recordant que estos terrenys van ser cedits de l’Ajuntament a la societat sanitària el 2002, quan governava a Tortosa el tripartit del socialista Joan Sabaté, per compensar pèrdues que tenien a l’Hospital de Jesús. Com ha recordat Roigé, l’operació “ja va ser polèmica fa més de vint anys ja que des dels serveis tècnics municipals d’Urbanisme es van negar a signar-ho i van haver de recórrer a un tècnic d’un altre departament”.  “En els darrers 16 anys, l’Hospital de Jesús no ha generat pèrdues”, ha recordat.

Roigé ha manifestat que el que es demostra en esta operació és que “l’actual govern municipal no té cap interès en les societats sanitàries com ja es va veure fa unes setmanes amb la Clínica Terres de l’Ebre”, de la que encara Junts per Tortosa desconeix amb quina solució es treballa per pagar els 4 MEUR pendents. “Reiterem que hi ha solucions i que si volguessin ja estaria fet”, ha reblat.

El govern del PSC-Movem i ERC renúncia a connectar carrils bici

D’altra banda, la portaveu de Junts per Tortosa ha lamentat que l’actual govern municipal hagi renunciat a dos projectes, redactats l’anterior mandat i amb partida pressupostària, que suposaven incrementar la xarxa de carrils bici de la ciutat. En concret, es renuncia a fer la rampa d’accés a la via verda al barri de Ferreries que permetia connectar amb dos instituts de la ciutat; i la connexió del carril bici que va des dels terrenys de Renfe i Ronda Docs fins a connectar-lo amb el del carrer Ferran d’Aragó.

Roigé ha avançat esta decisió del govern que van conèixer a través d’una modificació pressupostària que este dilluns van portar com a punt d’urgència a la comissió informativa de Governança. La justificació que es dóna per renunciar a estos projectes als informes de l’expedient, que Junts per Tortosa va tenir pocs minuts abans de la comissió, és que no es disposa de pla de mobilitat. “És una excusa, el nou pla de mobilitat el vam deixar adjudicat i dubto que cap planificació estigui en contra de connectar carrils bici ja existents com és el cas d’estes dos actuacions”, ha manifestat Roigé que ha recordat que són obres molt reivindicades per les associacions de veïns de Ferreries i el Temple, i per usuaris de la bicicleta.

Esta mateixa modificació pressupostària plantejada pel govern també preveu incrementar una partida de 16.000 euros per a Festes de la Cinta, unes festes que comencen demà dimecres com ha recordat Roigé, fet que impossibilita que els diners estiguin disponibles per la Cinta. “Entenem que s’estan assumint unes responsabilitats contractant no sabem ben bé el que sense tenir la partida vigent”, ha avançat la portaveu de Junts per Tortosa.

Tortosa, 29 d’agost de 2023