Junts per Tortosa lamenta que el govern renunciï a fer els nous trams de carril bici previstos

Meritxell Roigé alerta que l’increment de la partida de festes aprovada per Movem-PSC, ERC i la CUP no estarà disponible fins a finals de setembre i que la contractació serà irregular

Junts per Tortosa ha denunciat, durant un ple extraordinari i urgent convocat en menys de 24 hores d’antelació i en plenes Festes de la Cinta, que el govern municipal aprovi una modificació pressupostària a través de la qual renuncia a fer els nous trams de carril bici previstos. En concret, Movem-PSC i ERC no executarà la rampa que connecta la via verda amb l’avinguda de l’Estadi i que connecta dos instituts de la ciutat, el complex esportiu WIN, i les instal·lacions esportives; i tampoc farà el carril bici que uneix els terrenys de Renfe i Ronda Docs amb el carrer Ferran d’Aragó. La portaveu del grup, Meritxell Roigé, ha lamentat que el govern “s’excusi” en eliminar estes obres, amb projecte i finançament, pel fet que no es disposi encara d’un pla de mobilitat. “Són trams de carrils bici que uneixen part de la xarxa ja existent, reivindicats pels instituts, per les associacions de veïns i pels usuaris de la bicicleta”, ha recordat.

Però a més, esta modificació pressupostària aprova un increment de la partida de festes de 16.000 euros sense que ni l’alcalde ni la regidora hagin detallat la seua finalitat, tot i la pregunta explícita de Roigé. “És molt greu que estiguin assumint una contractació irregular de no sabem el què, tenint en compte que la partida no estarà disponible fins a finals de setembre quan estem en plenes festes de la Cinta”, ha manifestat la portaveu de Junts per Tortosa, qui també ha recordat que “estem en un pressupost prorrogat i que, per tant, el nou govern disposa de la mateixa partida que es tenia en l’anterior exercici”, i que “si calia suplementar-la s’hauria d’haver fet en temps i forma per disposar de les partides pressupostàries per a festes de la Cinta i no quan aquestes ja s’hagin finalitzat”.

Roigé ha volgut deixar clar que comparteixen part de la modificació pressupostària, perquè deriven de projectes iniciats durant l’anterior mandat, però que en cap cas hi podien donar suport quan es renuncia a dos projectes de carrils bici fets i pressupostats, i quan s’està donant per fet que es contractarà alguna despesa de festes de la Cinta de forma irregular.

La portaveu de Junts per Tortosa ha recordat al nou govern que la subvenció del Next Generation d’1,3 MEUR per fer habitatge social al centre històric va ser demanada i concedida a l’anterior mandat presidit per ella mateixa, i que el tràmit de finalització de les expropiacions del barri Castell per poder-lo dur a terme ja estava enllestit. En el mateix sentit, també ha insistit que el conveni amb la fundació Habitat 3 per disposar d’habitatge de lloguer a preu assequible es va signar l’anterior mandat i que la petició de dotació pressupostària que s’inclou a l’expedient està signada per la llavors regidora de Serveis a les Persones, Mònica Ripoll.

Tortosa, 31 d’agost de 2023