Junts per Tortosa alerta que l’Ajuntament ha arranjat un camí privat a Vinallop

El regidor Joan Carles Bonfill demana explicacions a l’alcalde, qui al·lega que “no en tenia coneixement”

El grup municipal de Junts per Tortosa ha alertat el govern municipal d’una actuació d’arranjament d’un camí a Vinallop que s’hauria dut a terme en un espai privat, del que l’Ajuntament de Tortosa no en té la propietat.

El regidor Joan Carles Bonfill va explicar que fa unes setmanes l’alcalde pedani del poble de Vinallop va anunciar una intervenció d’arranjament al camí ‘de la Capella del Carme’. “L’actuació, però es va fer en un camí  que no figura al catàleg  de camins de Tortosa, sinó que es va actuar en un camí privat”, va explicar el regidor, qui va assegurar que a hores d’ara els treballs ja han estat finalitzats lamentant que “s’hagin actuat en un camí privat, cosa que és evident que l’Ajuntament no pot fer, com tampoc poden pretendre que ho paguin els veïns, sense haver fet un procediment previ”.

En aquest sentit, Bonfill va preguntar com es va gestionar aquesta intervenció, com es va fer el contracte i qui va signar la memòria. “Com està previst resoldre  el pagament d’esta intervenció, al tractar-se d’un camí que no és municipal?”, va preguntar el regidor, incidint en que “l’obra s’ha fet i, per tant, l’empresa l’ha de cobrar”. Una pregunta a la que l’alcalde es va limitar a dir que en desconeixia esta situació.

El tripartit destina un 75% menys recursos a arranjar camins

D’altra banda, com Junts per Tortosa ja va denunciar a inici d’any, el pressupost de l’Ajuntament de Tortosa aprovat pel govern del PSC, Movem i ERC destina un 75% menys dels recursos que destinava el govern de Junts per Tortosa a arranjar camins. I és que dels 335.203,80 € per a inversió i arranjament de camins que va incorporar Junts per Tortosa el darrer any, el govern tripartit només n’ha pressupostat 85.000 € per al 2024.

Tortosa, 10 de juliol de 2024