Junts per Tortosa insta l’equip de govern a no adherir-se al decàleg de la Generalitat per empadronar okupes

El regidor Domingo Tomàs defensa el dret a la propietat privada i critica que es demani empadronar en habitatges ocupats o en barraques, caravanes o coves

El grup municipal de Junts per Tortosa ha demanat a l’equip de govern del PSC, Movem i ERC que no s’adhereixi al decàleg de la Generalitat que preveu l’empadronament d’okupes als habitatges ocupats. Un protocol que, entre d’altres, també preveu empadronar persones en infrahabitatges, com per exemple barraques, caravanes o coves.

El regidor Domingo Tomàs va explicar que fa pocs dies, el Departament d’Igualtat i Feminismes va fer públic un decàleg que proposa, entre altres mesures, “empadronar fins i tot als ocupes”, és a dir, a la gent que ha ocupat de forma il·legal un habitatge sense permís de la propietat; o “empadronar gent que visqui en coves”. “L’Ajuntament de Tortosa té previst adherir-s’hi?”, va preguntar el regidor tortosí, tot defensant el dret dels propietaris a que no s’empadronin okupes als seus habitatges.

Davant l’evasiva de l’alcalde, Tomàs va tornar a demanar una millor gestió del padró, i és que des de l’arribada del govern tripartit s’han descontrolat els empadronaments, i va insistir en la qüestió. “La pregunta és molt senzilla, vostè està d’acord en empadronar okupes sense el permís dels propietaris? Sí o no?”, va preguntar el regidor, qui, un cop més, no va obtenir resposta per part del senyor Jordan.

Tortosa, 8 de juliol de 2024