Junts per Tortosa ampliarà el passeig fluvial fins a la Universitat

Meritxell Roigé aposta per una Tortosa sostenible, tecnològica i intel·ligent i que continuï obrint-se al riu

Aquest matí l’alcaldessa i candidata Meritxell Roigé i l’equip de Junts per Tortosa s’han trobat a l’embarcador del Mercat per explicar un dels projectes que portem al programa per continuar obrint la ciutat al riu. Es tracta d’un projecte “realista i viable” i és la continuació d’aquest passeig fluvial. Roigé ha destacat que “el nostre equip vam fer un primer tram amb aquest embarcador al centre de la ciutat, al Mercat, i ara volem fer-lo arribar fins a l’Escorxador, amb un carril bici, que ens permeti arribar vora el riu fins a la Universitat”.

 Roigé ha demanat fer memòria i és que “en els darrers anys s’ha recuperat el pont del tren per transformar-lo en via verda, s’ha renovat integralment el pont de l’Estat, s’han il·luminat els ponts i els passejos del riu, s’han posat baranes…”. L’alcaldessa també ha destacat l’aposta per renovar serveis de navegació com l’antic embarcador del Club de Rem, així com l’embarcador del Mercat, que s’ha convertit en un actiu turístic”. “I volem continuar-ho fent, impulsant activitats esportives i lúdiques al riu per fomentar la navegabilitat pel riu Ebre”, ha afegit Roigé.

 En aquesta línia, l’alcaldessa també s’ha mostrat molt satisfeta de com el seu equip ha treballat els darrers anys: mirant al riu. “Amb l’enderroc de l’antic Club de Rem i la urbanització de l’entorn que estem duent a terme, unirem l’avinguda Lleida amb el passeig de Ribera, on també hi actuarem i millorarem tota la façana fluvial”, ha apuntat Roigé, afegint que “també obrirem al riu a l’altre marge de l’Ebre, al barri de Ferreries, on seguirem recuperant el Camí de Sirga, des del parc Lluís Companys fins a arribar al poble de Jesús”.

 Roigé ha aprofitat per reivindicar un cop més la defensa per un cabal ecològic suficient en el tram català del riu Ebre per garantir la supervivència del Delta de l’Ebre. En aquest àmbit, ha apostat per seguir liderant una Tortosa mediambientalment sostenible, tecnològica i intel·ligent, una smart city. “Continuarem ampliant la xarxa de carril bici a la ciutat, que ja compta amb 12,5Km, amb aquest passeig fluvial fins a la Universitat, però també treballarem per donar continuïtat a la via verda per fer-la arribar fins al cor del Delta de l’Ebre, unint els dos parcs naturals de les Terres de l’Ebre”, ha manifestat l’actual alcaldessa.

 Després que aquest govern hagi abaratit el preu del transport públic en més d’un 30% i hagi creat noves rutes i parades de bus, fent-lo arribar al centre històric, es seguirà apostant per un transport públic al servei de les persones, contribuint així a rebaixar les emissions de diòxid de carboni a l’atmosfera. En aquesta línia l’alcaldessa ha manifestat que “també farem un pla d’eficiència energètica als edificis municipals, per generar més qualitat del servei i més estalvi”. Impulsarem la creació d’una línia de subvencions a l’eficiència energètica privada, i a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques i tèrmiques en edificis privats al municipi”, ha apuntat Roigé, que ha afegit que “continuarem invertint en eficiència energètica optant pel subministrament a través d’energies renovables als equipaments municipals”.

 Roigé ha exposat les seves principals propostes en innovació. “En aquesta aposta per esdevenir una ciutat més sostenible i tecnològica, apostem per ampliar la xarxa de recàrrega de vehicles elèctrics, i instal·larem punts de recàrrega gratuïts per a dispositius mòbils”. “Crearem l’APP Tortosa que servirà per rebre notificacions sobre esdeveniments a la ciutat, comunicar incidències, facilitar encara més els tràmits en línia, consultar l’agenda cultural, entre moltes altres coses”, explicava l’alcaldessa, que també ha apuntat que “a mesura que s’hagi de renovar el parc mòbil municipal es farà per vehicles elèctrics i sostenibles”.

 Junts per Tortosa continuarà apostant per la millora de la qualitat de l’aigua a la ciutat amb la implantació d’un nou sistema de tractament i filtratge que elimina el gust de l’aigua, com el que s’ha instal·lat al dipòsit de Jesús. “Es continuarà renovant la xarxa d’abastament d’aigua potable per garantir el millor subministrament al municipi”, ha afegit Roigé, que ha acabat la roda de premsa afirmant que “continuarem renovant l’enllumenat públic fent-lo més eficient amb la utilització de tecnologia LED”.