Junts per Tortosa defensa la pista de gel com un actiu important per dinamitzar el comerç per Nadal

Meritxell Roigé demana al govern tripartit que no deixi Tortosa sense esta pista, que permet rebre visitants de la resta de les Terres de l’Ebre, el Maestrat i el Matarranya

Junts per Tortosa ha defensat avui la pista de gel com un actiu important per dinamitzar el comerç local durant la campanya de Nadal. L’any passat es va batre rècord d’assistència a la pista de gel, que la Federació de Comerç, Serveis i Hostaleria, Tortosa Mes, organitza amb el suport de l’Ajuntament de Tortosa des del 2014. En total, van passar per la pista de gel més de 13.000 usuaris, unes xifres que enguany es podrien tornar a superar, ja que des del dia 2 de desembre ja han patinat més de 9.200 persones, entre les quals hi ha més de 3.700 escolars.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha afirmat que “és evident que any rere any es demostra que la pista de gel és un actiu de dinamització econòmica durant la campanya de Nadal que ens fa atractius i contribueix a fer de Tortosa un referent comercial més enllà de la ciutat”. De fet, l’any passat, un 35% dels patinadors, un de cada tres, provenien d’altres municipis, principalment de la resta de les Terres de l’Ebre, del nord de Castelló i de la zona més pròxima del Matarranya, fet que subratlla l’atracció de visitants que l’equipament té dins de la campanya de Nadal al comerç local.

De fet, com ha recordat Roigé, la pista de gel compta des de les primeres edicions amb la presència d’escolars de diversos centres educatius de la comarca, amb la implicació del Consell Esportiu del Baix Ebre, un any més. Enguany, hi han passat un total de 3.744 escolars, de 29 escoles i instituts de Tortosa i la comarca del Baix Ebre. Així mateix, la pista de gel també té una finalitat social, ja que també, des de fa anys, es convida a patinar a menors de famílies vulnerables, gràcies a l’activitat de les entitats socials, com per exemple Creu Roja.

L’any passat la CUP va presentar una moció de rebuig a la pista de gel que dos dels partits que ara estan al govern: Movem i ERC van votar a favor, mentre que el PSC llavors va votar en contra de suprimir-la. Enguany, però, quan ja estaven al govern i a l’estiu la Federació de Comerç els va preguntar si tiraven endavant amb la mateixa pista de gel de tots els anys, perquè s’havia de tramitar i contractar, els van dir que tiressin endavant amb la mateixa pista que tots els anys.

Fa dos mesos, al ple ordinari del mes d’octubre, la CUP va tornar a portar una moció de rebuig de la pista de gel que Movem-PSC i ERC van aprovar, desentenent-se de qualsevol gestió d’enguany. “Lamentem una vegada més la hipocresia del senyor Jordan votant en contra de la pista de gel quan un cop ell és alcalde l’avala i demana que es contracti com sempre”, ha dit Roigé.

Des de Junts per Tortosa es reivindica la pista de gel com un actiu de dinamització econòmica, com s’ha demostrat en els darrers anys, i s’ha instat el govern tripartit a rectificar i que, en properes campanyes de Nadal, no hi renunciï. “Tortosa no pot perdre un element que afavoreix l’arribada de visitants a la ciutat que després es queden a fer compres o a sopar a la ciutat”, ha conclòs Roigé.

Tortosa, 27 de desembre de 2023