Junts per Tortosa presenta una moció per tornar a obrir el WIN en caps de setmana

El regidor Roger Pedret lamenta que es tanqués l’equipament per estalviar només 8.000€ l’any i demana no escatimar recursos per fomentar la pràctica esportiva

El grup municipal de Junts per Tortosa portarà al ple ordinari del proper dilluns una moció que reclama al govern municipal que torni a obrir el complex esportiu WIN Tortosa en caps de setmana. Al mes de setembre, el govern del senyor Jordan i la senyora Lleixà van reestructurar els serveis esportius que s’ofereixen al WIN Tortosa i al WIN Jesús amb reducció de franges horàries i una retallada en els serveis que s’oferien als dos centres.

El regidor de Junts per Tortosa, Roger Pedret, ha manifestat que no es pot estalviar recursos per fomentar la pràctica esportiva, ja que invertir en l’esport no es pot considerar mai una despesa. “L’esport no es pot considerar mai un servei deficitari, de la mateixa manera que no ho és la cultura, la salut, la seguretat o els serveis socials”, ha manifestat.

Segons un informe facilitat pel govern municipal després de reclamar-lo en diverses ocasions al ple i en comissió al senyor Jordan i al senyor Grau per part de Junts per Tortosa, l’estalvi econòmic de tancar el WIN Tortosa en caps de setmana és de només 8.112 euros l’any. “És un estalvi poc significatiu pel volum pressupostari de tot el que és l’esport. Només representa el 0,4% i, considerem que no hauria d’anar en detriment dels usuaris que feien ús del WIN Tortosa en cap de setmana”, ha afegit Pedret.

De fet, el regidor ha explicat que la reobertura del complex esportiu en caps de setmana, concretament en dissabte la tarde i diumenge al matí, facilitaria la pràctica esportiva a estudiants que estan fora durant la setmana, a molts esportistes federats, i a famílies amb xiquets i xiquetes que aprofitaven el cap de setmana per practicar esport.

Des de Junts per Tortosa sempre s’ha apostat per l’esport i en els darrers anys s’han creat i impulsat nous equipaments esportius com el pavelló del Temple, el circuit ciclista a Vinallop, el segon camp de gespa, la pista d’atletisme o el rocòdrom, entre altres. A més, es van comprar els terrenys per fer la nova pista d’atletisme, que permetrà acollir competicions internacionals, i es va aconseguir una subvenció d’1,5 MEUR de l’Estat per fer un nou pavelló esportiu al centre històric.

Entre esta aposta per generar nous equipaments per l’esport, es va construir el complex esportiu WIN Tortosa amb una piscina que acull competicions d’abast nacional, així com sales per fer activitats dirigides, i que es va complementar amb el WIN Jesús. “És lamentable que mentre municipis com Tarragona, Reus, o com també poblacions veïnes de Tortosa, disposen de centres amb obertura el cap de setmana, aquí s’han retallat els serveis. Tortosa, com a capital de les Terres de l’Ebre, també ha de liderar la pràctica esportiva i amb esta vocació territorial no pot perdre oportunitats com a centre de referència al territori”, ha manifestat.

En els acords, la moció de Junts per Tortosa insta el govern municipal a tornar a obrir el complex esportiu WIN Tortosa en caps de setmana, facilitant la pràctica esportiva; a garantir i facilitar la pràctica de les diferents modalitats i activitats dirigides als dos complexos esportius municipals: WIN Tortosa i WIN Jesús; i a traslladar els acords a la Federació de Veïns de Tortosa i a les Associacions de Veïns del municipi.

Tortosa, 4 d’abril de 2024