Tortosa liquida el pressupost del 2023 amb un superàvit de 3,36 MEUR i un romanent de tresoreria de 2,66 MEUR

El decret signat per l’alcalde i l’informe d’intervenció refermen que les finances municipals estan sanejades

L’Ajuntament de Tortosa ha tancat l’exercici pressupostari del 2023 amb un resultat positiu, és a dir, amb un superàvit de 3.361.641,51 euros i un romanent de tresoreria de despeses generals de 2.658.095,81 euros. Estes són les dades reals que es recullen al decret signat pel senyor Jordan, en data 28 de febrer, i a l’informe de la intervenció municipal, i que avui ha donat a conèixer íntegrament el grup municipal de Junts per Tortosa.

De la liquidació també es desprèn que els fons líquids, és a dir, els diners que l’Ajuntament té al banc, a 31 de desembre del 2023 superen els 13,4 MEUR, pràcticament el mateix que l’any passat (13,9 MEUR) i molt superior al del 2019, que era de 7,5 MEUR. Unes dades que avalen, novament, la gestió solvent dels recursos públics que es va dur a terme durant tot l’anterior mandat.

La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha assegurat que “estes dades, les reals, refermen que les finances municipals estan sanejades, com veníem dient des del 16 de juny, últim dia del nostre govern”. “Amb un superàvit positiu com el que s’ha tancat i un romanent de tresoreria de 2,6 MEUR se’ls ha acabat el relat de destrucció i de desacreditació continuada cap a la nostra gestió”, ha manifestat Roigé tot desitjant que “deixin de fer d’oposició de l’oposició i comencin a governar la ciutat”.

Roigé ha estat molt contundent respecte el comunicat que el govern municipal “paradoxalment” va fer este dimarts després que tinguessin les dades des del 28 de febrer i que Junts per Tortosa reclamés la informació fa setmanes. “El romanent de tresoreria és de 2,6 MEUR, en què se’ls vulgui gastar el govern és la seua decisió però que no vulguin enganyar i confondre a la ciutadania”, ha detallat la portaveu, rebutjant així les “estimacions” que fa el govern municipal, donant xifres que no apareixen per enlloc i que no són reals.

Una vegada més estan fent d’oposició de l’oposició enlloc de dedicar-se a governar”, ha reiterat la portaveu, que s’ha preguntat perquè ni el senyor Jordan ni la regidora d’Hisenda, Maria Jesús Vinya, han fet una roda de premsa per explicar el tancament de l’any. “Ells que són els que parlen de la transparència no són capaços ni explicar-ho, ho despatxen en una nota de premsa, sense donar còpia del decret i s’inventen un relat amb una xifra que no surt enlloc ni existeix”, ha manifestat Roigé.

Els resultats tornen a evidenciar que la pujada d’impostos era innecessària

La portaveu de Junts per Tortosa, amb les dades a la mà, ha tornat a qualificar “d’innecessària” i “desorbitada” la pujada d’impostos del senyor Jordan. “El que hauria d’explicar el senyor Jordan és com pot estar demanant 2,8 MEUR addicionals als tortosins i tortosines amb la pujada d’impostos, sense tenir en compte l’increment de l’11% de l’aigua, quan té més de 13,3 MEUR als bancs, i tanca amb un superàvit de 3,3 MEUR”, ha manifestat Roigé.

I és que, el grup municipal de Junts per Tortosa, ha deixat clar que es torna a refermar que les finances municipals estan sanejades el relat catastrofista del senyor Jordan i la senyora Lleixà torna a fer aigües per tot arreu, com ja s’ha anat veient amb tots els documents econòmics oficials de l’Ajuntament: l’acta d’arqueig del 16 de juny, tots els indicadors econòmics que es poden consultar al web municipal, els diferents informes d’intervenció, el compte general aprovat i dipositat a la sindicatura de comptes… “Cada dia els hi està sent més difícil justificar la pujada d’impostos que han fet i per això han estat incapaços de sortir a explicar la liquidació del pressupost”, ha defensat Meritxell Roigé, tot destacant que “no expliquen estes dades perquè porten mesos dient que l’Ajuntament està arruïnat i que, per això, han hagut de pujar impostos i el que queda clar amb estes xifres és que, com venim dient, la pujada d’impostos era innecessària”. “Esta actitud només pot respondre a la incapacitat per governar la ciutat i a la voluntat de malgastar despesa pública sense cap tipus de limitació”, ha conclòs la portaveu.

Tortosa, 3 d’abril de 2024