Junts per Tortosa reclama al govern tortosí que “faci els deures” i cedeixi ja els terrenys per al nou Hospital a la Generalitat

Meritxell Roigé demana a Jordan que “no busqui excuses” i acceleri els tràmits de modificació del planejament urbanístic municipal

El grup municipal de Junts per Tortosa ha reclamat al govern municipal que s’iniciï la modificació puntual  del Pla d’Ordenació Urbanística Municipal (POUM) dels terrenys on s’ha de construir el nou Hospital, una modificació que qualifica la totalitat dels terrenys com a equipament. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, va preguntar-li de nou al senyor Jordan durant el ple ordinari del mes de març per l’estat de la tramitació, ja que feia un mes s’havia aprovat una moció per unanimitat per instar el govern a portar l’aprovació inicial de la modificació del planejament al plenari. “Ha passat un mes i seguim sense saber res, com tampoc sabem res de l’informe que preveu el reglament de règim hidràulic que avala l’excepcionalitat de Tortosa pel que fa a la inundabilitat”, ha manifestat.

En aquest sentit, Roigé creu que no cal esperar a tenir l’informe d’excepcionalitat encarregat a l’arquitecte Sebastià Jornet per iniciar la tramitació de la modificació del POUM. “Són tràmits que es poden fer en paral·lel”, ha assegurat.

“Cal que l’Ajuntament sigui diligent i faci els deures per tal que el Govern de la Generalitat d’ERC no busqui excuses i iniciï la construcció del nou Hospital”, ha manifestat Roigé. La portaveu de Junts per Tortosa ha recordat que durant el passat mandat el seu govern va tramitar i aprovar una modificació del POUM per instal·lar la indústria Kronospan en menys de tres mesos. “Si es fan els deures per part del govern del senyor Jordan, abans de l’estiu es poden cedir els terrenys a la Generalitat. Si no es fa la feina pel govern del senyor Jordan arribaran les eleccions al Parlament i no s’haurà fet res i el Govern de la Generalitat tindrà l’excusa perfecta per no haver fet res del nou Hospital”, ha manifestat Roigé.

Per la portaveu de Junts per Tortosa, “no podem seguir acumulant més promeses incomplertes”. En aquest sentit, ha recordat l’anunci del senyor Jordan, quan era diputat, dient que gràcies a ell abans de finalitzar l’any 2023 haurien començat les obres del nou Hospital. “Una mentida més que acumula l’actual alcalde”, ha reblat.

D’altra banda, Meritxell Roigé també ha lamentat que als pressupostos de la Generalitat pactats entre ERC i PSC només hi hagi una partida de 500.000 euros per al nou Hospital. “No és el compromís al qual van arribar amb la Plataforma per a un Nou Hospital, amb esta quantia irrisòria no es pot fer res”, ha conclòs.

Tortosa, 11 de març de 2024