Junts per Tortosa reclama més control en la gestió del padró municipal

El 95% dels més de 2.000 empadronaments que s’han dut a terme amb el nou govern corresponen a població immigrada

Junts per Tortosa ha preguntat al govern tripartit sobre els requisits que s’estan demanant per empadronar nous ciutadans a Tortosa. I és que segons les dades que el govern municipal ha fet arribar al principal grup de l’Ajuntament, des del juliol del 2023 al març del 2024 el padró a Tortosa s’ha incrementat en més de 2.000 persones, arribant fins als 36.623 habitants. D’este increment en destaca que el 95% dels empadronaments són de població immigrada, fet que suposa que el percentatge d’immigració de Tortosa s’hagi incrementat fins al 24%, superant en escreix la mitjana de Catalunya, que és del 17%.

A què es deu este increment tant elevat del padró?”, ha preguntat la portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé. “És normal que aquestes més de 2.000 persones, quasi totes siguin procedents de la immigració? Quina és la seua valoració al respecte? Pensa continuar sense demanar cap requisit per empadronar?”, ha insistit la portaveu.

Roigé ha lamentat “que el govern tripartit hagi modificat els criteris d’empadronament i no demani cap documentació”, un fet que ha generat un efecte crida i un desbordament del Servei d’Atenció al Ciutadà. “Només cal veure les cues cada matí, i el problema que s’està generant a serveis socials”, ha exposat la portaveu, qui ha lamentat que una de les conseqüències d’este fet sigui l’increment de pisos ocupats i l’increment de persones i famílies que necessiten de l’ajuda de serveis socials.

Per finalitzar la intervenció, Roigé ha interpel·lat novament a Jordan: “Com pensa resoldre les necessitats que s’estan generant en noves famílies que arriben a Tortosa? Perquè no tenim prou recursos per atendre-les”, ha dit, tot ironitzant sobre les declaracions del senyor Grau, que quan va ser el candidat socialista va anunciar una ciutat de 50.000 habitants. “És este el seu model de ciutat senyor Jordan? Així pensa créixer? Perquè este no és ni serà el nostre model”, ha sentenciat.

Tortosa, 5 de juny de 2024