Junts per Tortosa lamenta que el govern rebutgi construir un pavelló esportiu als Josepets

Meritxell Roigé defensa que els clubs i entitats esportives de Tortosa necessiten este equipament i que fer-lo al centre històric contribueix a dinamitzar el barri

El grup municipal de Junts per Tortosa ha lamentat que el govern tripartit (Movem-PSC i ERC), juntament amb la CUP, hagi rebutjat la construcció d’un pavelló esportiu, tipus PAV-2, a l’antic Col·legi Sant Josep. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha acusat el govern “d’hipotecar el futur de les instal·lacions dels Josepets” si tiren endavant amb la construcció d’una sala esportiva com ha reconegut el govern.

Roigé ha qüestionat que abans de començar el debat de la moció el senyor Jordan anunciés que s’havia arribat a un acord amb el Ministeri per ampliar el termini d’execució de la subvenció d’1,5 milions d’euros fins al 2026. “En un any només han aconseguit ampliar el termini d’execució, cosa que era necessària, perquè, a hores d’ara, d’aquí al març no tenien temps de fer res”, ha manifestat.

La portaveu de Junts per Tortosa ha recordat que la senyora Lleixà ja va dir públicament, en un mitjà de comunicació, que no volia un pavelló esportiu a l’antic Col·legi Sant Josep, i ha lamentat que la decisió del tripartit sigui “una renúncia a una oportunitat i hipoteca el futur dels Josepets”. “Fer una única sala en limitarà la competició i l’assistència a l’equipament. Veurem quins clubs volen anar i quantes famílies acaben anant al centre històric. Este govern té poca ambició i renuncia a una oportunitat de donar resposta a les entitats i clubs esportius de la ciutat i que permetia revitalitzar i dinamitzar el centre històric fora de l’horari de les administracions”, ha afegit.

La moció de Junts per Tortosa demanava constatar la necessitat de dotar la ciutat d’un nou pavelló esportiu, tipus PAV-2, després que els tres pavellons actuals no donin a l’abast per acollir els entrenaments i competicions. Un punt que també ha comptat amb el vot en contra de Movem-PSC, ERC i CUP. “És incomprensible que el govern municipal estigui defensant que a Tortosa no necessitem un nou pavelló esportiu”, ha qüestionat Roigé. El segon punt de la moció instava el govern municipal a executar la construcció d’un pavelló esportiu, tipus PAV-2, a l’antic Col·legi Sant Josep, al centre històric, pel qual es disposen d’1,5 milions d’euros de l’Estat i que té l’informe favorable de la Comissió de Patrimoni de les Terres de l’Ebre. “Amb la votació d’avui es fa evident la nul·la aposta del senyor Jordan, la senyora Lleixà i el senyor Grau per l’esport”, ha conclòs la portaveu.

Tortosa, 3 de juny de 2024