Junts per Tortosa torna a reclamar l’obertura de la nova sala del museu

Jordi Sorolla: “En 10 mesos han estat incapaços de posar en funcionament la nova sala del museu, que el passat mes de maig ja es va obrir al públic”

Junts per Tortosa ha tornat a demanar al govern municipal “celeritat” en l’obertura de la nova sala del Museu. Després d’haver preguntat en diferents ocasions a la comissió informativa de Cultura i al ple ordinari del mes de desembre i del mes de febrer, sense obtenir una resposta clara al respecte, durant el ple del mes d’abril el grup municipal va tornar a preguntar sobre aquesta qüestió.

I és que tot i que l’obra està finalitzada des del mes de setembre i que el passat 4 de desembre ja es va recepcionar l’obra per part de la intervenció municipal, a hores d’ara la nova sala del Museu de Tortosa continua tancada, sense data prevista d’obertura. “No s’entén com pot ser que en deu mesos hagin estat incapaços de posar en funcionament la nova sala del museu”, ha qüestionat el regidor de Junts per Tortosa, Jordi Sorolla, tot lamentant novament el retard.

El passat mes de desembre, el govern municipal va al·legar que no s’obria la sala “per una mancança en el sistema d’humidificació”. “Han passat quatre mesos i estan igual, ens van dir a la comissió que tenien concertada una visita amb l’empresa per solucionar-ho però passen els dies i continuen sense obrir-la. Està clar que l’obertura de la nova sala del museu no és una prioritat, com tampoc ho és la Cultura”, ha lamentat Sorolla, qui ha qualificat el govern municipal “d’inoperatiu”, tot lamentant la “falta de diligència i incapacitat de gestió”. Durant el ple, Sorolla va replicar la senyora Lleixà, qui va excusar-se que en període electoral no es podia inaugurar la sala, i va recordar-li que l’article 50.3 de la LOREG permet posar en funcionament obres o serveis.

La nova sala del Museu de Tortosa, impulsada durant l’anterior mandat, està dedicada a tres artistes referents de la cultura tortosina del segle passat i s’hi exposaran obres de Francesc Gimeno, Antoni Casanova Estorach i Agustí Querol. A més, el passat 13 de maig del 2023, tot i no comptar amb la totalitat de les obres que s’hi exposaran, la sala ja es va obrir al públic per celebrar la Nit dels Museus.

Tortosa, 17 d’abril de 2024