Junts per Tortosa vol continuar generant equipaments esportius amb la nova pista d’atletisme a Jesús i el nou pavelló al Rastre

Representants d’entitats i esportistes omplen la Cambra de Comerç per acompanyar Meritxell Roigé en el balanç i presentació de propostes en l’àmbit de l’esport

La Cambra de Comerç, plena de gom a gom de representants de clubs, entitats i esportistes, ha estat l’escenari escollit per l’alcaldessa de Tortosa, Meritxell Roigé, per tal de presentar les propostes de Junts per Tortosa en l’àmbit de l’esport. La candidata ha exposat les diferents accions que vol dur a terme durant el proper mandat, com la construcció de la nova pista d’atletisme a Jesús i el nou pavelló al Rastre, per al que ja ha aconseguit 1,5 MEUR de finançament. A més, Junts per Tortosa també vol convertir la casa Sant Antoni, rehabilitada aquest passat mandat, en un viver d’entitats esportives.

A més, Junts per Tortosa també vol reformar el pavelló Jordi Angelats, cobrir algunes de les pistes esportives, ampliar els serveis del Win Tortosa i del Win Jesús, fomentar l’esport escolar i l’esport de natura i impulsar activitats esportives al riu, fomentant la navegabilitat. “Aquests són alguns dels nostres compromisos per als propers anys, i els volem complir al vostre costat”, ha dit la candidata, agraint el suport a esportistes, clubs i entitats “perquè tots ens ajudeu a fer gran Tortosa, i tots porteu el nom de Tortosa més enllà de la nostra ciutat”. Roigé també ha explicat una de les propostes que ja va avançar en la presentació de propostes de l’àmbit de la Salut: una nova unitat de medicina esportiva a la Clínica Terres de l’Ebre i ha apostat per continuar generant nous equipaments que permetin fer esport i salut, com els cinc espais biosaludables que s’han instal·lat a la ciutat i els pobles dels Reguers i Vinallop.

Roigé també ha fet balanç de l’acció de govern duta a terme en matèria esportiva els darrers anys, on hi destaca la creació del Complex Esportiu Win, que compta amb més de 3.400 usuaris mensuals i més de 650 inscrits a les escoles de natació, pàdel i rítmica. Un equipament que es va posar en funcionament al 2018, i que actualment compta amb piscina, gimnàs, pistes de pàdel i una àmplia diversitat de sessions dirigides, entre d’altres. A més, durant aquest mandat l’Ajuntament també ha assumit la gestió del Win Jesús i n’ha millorat les instal·lacions.

La candidata també ha posat en valor actuacions importants dutes a terme per l’actual govern, com són la construcció de l’actual pista d’atletisme i el camp annex de gespa artificial a l’estadi, la construcció del pavelló del Temple i les pistes exteriors, la creació i ampliacions del rocòdrom, la base nàutica i el Centre de Tecnificació del Rem, el circuit ciclista de Vinallop, la pista poliesportiva de Remolins, l’skatepark, així com millores substancials a l’estadi: renovació de la gespa artificial, nou enllumenat LED, ampliació dels vestidors, millores al velòdrom, renovació del tartan i nous elements d’entrenament…

Per la seua part, Roger Pedret, número 8 de la candidatura de Junts per Tortosa, ha destacat que “gràcies a tots aquests equipaments hem pogut acollir multitud d’activitats a la nostra ciutat, competicions i tornejos de caràcter comarcal, nacional, estatal i internacional que han situat Tortosa al centre de les mirades de molta gent més enllà de la nostra ciutat”. En aquesta línia Pedret ha fet balanç d’alguns dels nombrosos esdeveniments esportius que Tortosa ha acollit aquest mandat, des dels World Sports Games, una activitat que va posicionar Tortosa com a capital mundial de l’esport amateur i que va deixar un impacte econòmic de més de 2,5 MEUR, passant per la Rider 1000, el campionat d’Espanya de Judo, el torneig d’Handbol dels 3 Reis o la Volta Ciclista, entre molts altres. “Gràcies a l’esforç conjunt de l’Ajuntament amb els clubs, les entitats, la gent que estima l’esport, hem aconseguit portar grans esdeveniments al nostre municipi”, ha apuntat.

L’actual regidor d’esports, Ximo Martorell, ha volgut agrair als clubs i entitats totes les facilitats durant el mandat i ha reivindicat que “al projecte de ciutat de Junts per Tortosa, l’esport és una peça clau i així ho continuarà sent”. Per acabar, Martorell ha apuntat que “em seguireu veient per les pistes, camps i pavellons, en mi sempre tindreu un aliat en el món de l’esport”.

Tortosa, 3 de maig de 2023