Junts per Tortosa vota a favor de l’últim pagament per adquirir la Clínica Terres de l’Ebre

Meritxell Roigé: “Es torna a demostrar el que sempre hem dit, que la Clínica és viable i no costa ni un euro a l’Ajuntament de Tortosa”

Junts per Tortosa ha votat a favor del darrer pagament per adquirir la clínica Terres de l’Ebre. La portaveu de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha posat en valor que culmina així l’operació iniciada fa més de 10 anys per l’exalcalde Ferran Bel per salvar la Clínica i evitar-ne el tancament.

Al 2013 ens vam quedar sols defensant que calia adquirir la Clínica Terres de l’Ebre”, ha recordat Roigé, tot lamentant que des d’un inici el senyor Jordan mai hi votés a favor, dient que comprar la clínica era ‘un alt risc per a les finances de l’Ajuntament de Tortosa i que el seu èxit estava lligat més a la fe que a la realitat’. “11 anys després queda clar que el senyor Jordan s’equivocava de ple i que si fos per ell la Clínica Terres de l’Ebre estaria tancada”, ha valorat la portaveu, tot lamentant que es continuï mentint, fent demagògia i utilitzant la Clínica Terres de l’Ebre, encara ara, per intentar desgastar l’anterior govern de Junts per Tortosa. “El senyor Jordan va dir que es trobava d’herència que l’Ajuntament de Tortosa havia de fer un préstec de 4 milions d’euros, res més lluny de la realitat”, ha lamentat la portaveu. I és que qui fa l’operació d’endeutament és la Clínica, mitjançant un préstec que s’autofinança dels mateixos recursos de la societat sanitària i tal i com ja es va acordar al ple del 21 de gener del 2013.

La votació que ha permès aprovar l’operació ha tingut lloc durant el consell d’administració extraordinari i urgent de Tortosa Salut, convocat en menys de 24 hores d’antelació, quan els estatuts determinen que s’ha de convocar en 10 dies naturals d’antelació. “El senyor Jordan passa el rodet, que ens convoquin per urgència, en poques hores per revisar la documentació, és una pràctica molt habitual d’este govern que segueix vulnerant els drets de l’oposició”, ha lamentat la portaveu, tot recordant que “el 14 de setembre van fixar com a data límit este mes de juny, si haguessin treballat i fet la feina quan toca no hauria calgut convocar d’urgència”.

Tortosa, 19 de juny de 2024