Ologaray: “Si al 2023 el servei de bugaderia de l’hospital de Jesús va costar 409.000€, com pretén el tripartit estalviar 500.000€ l’any?”

Junts per Tortosa detecta mancances en els càlculs del govern municipal per justificar la internalització del servei de bugaderia

Junts per Tortosa s’ha posicionat en contra de la internalització del servei de bugaderia de l’hospital de la Santa Creu de Jesús plantejada pel govern municipal. Un servei que actualment està prestant un centre especial de treball, amb seu a Tortosa, que dona feina a persones amb discapacitat del territori i que també gestiona la bugaderia de l’Hospital Verge de la Cinta de Tortosa, de l’Hospital Joan XIII de Tarragona i de l’Hospital Sant Joan de Reus, entre d’altres.

El regidor tortosí, Òscar Ologaray, va replicar les declaracions de l’alcalde, qui afirmava que amb la internalització del servei s’estalviarien 500.000 euros l’any. “Si, segons les dades que el govern municipal ens ha facilitat, al 2023 el servei de bugaderia de l’hospital de Jesús va costar 409.000€, com pretén el tripartit estalviar 500.000€ l’any? Ens prenen per idiotes?”, preguntava sarcàsticament Ologaray, qui va detallar punt per punt les mancances dels càlculs del govern municipal per justificar la internalització del servei de bugaderia.

El regidor va alertar que en esta mesura no s’estalviaran diners, ja que en els càlculs no s’està tenint en compte ni el manteniment, ni les reparacions ni les amortitzacions de les màquines, entre d’altres. A més, actualment s’està rentant internament 300 Kg de roba amb 4 treballadors, però segons els càlculs del tripartit, per rentar 1.200 Kg de roba addicional n’hi ha prou en 3 treballadors més.

Vostès no tenen un informe, tenen 4 números en un Excel i des de la nostra modesta opinió, un Excel mal fet”, va etzibar Ologaray, al·legant que “la prova que no s’han analitzat en detall totes les variables i que això no és un informe vàlid és que no està signat, perquè ningú s’atreveix a assumir la responsabilitat”.

En aquesta línia, Ologaray va instar al govern a elaborar un nou informe que justifiqui l’estalvi de la mesura. “Si realment volen prescindir del servei de la bugaderia externa els demanem que elaboren un informe realista, incloent tots els costos, perquè si tot ho pensen internalitzar així anem arreglats…”, els va retreure el regidor.

Tancament en negatiu després de 16 anys amb beneficis

En el ple celebrat a instàncies de Junts per Tortosa el govern municipal va anunciar que revertiria les pèrdues generades mitjançant solucions acordades en la Generalitat, amb nous serveis i optimitzant els recursos. “Ha passat quasi 6 mesos i de tot això encara no en sabem res”, va lamentar el regidor tortosí, tot preguntant al senyor Jordan per les pèrdues de l’Hospital de Jesús d’aquest 2024 i la previsió de tancament a final d’any.

Durant els 16 anys de gestió de Junts per Tortosa s’ha tancat sempre en positiu, amb 3,3 MEUR de beneficis i el seu primer any tanca en negatiu”, ha recordat Ologaray, tot reclamant a Jordan que deixi de buscar culpables i que faci d’alcalde i aporti solucions al dèficit que ell mateix ha generat negant-se a reclamar una aportació justa al Departament de Salut.

Tortosa, 17 de juny de 2024