Meritxell Roigé aposta per generar més sòl comercial i industrial per seguir creant llocs de treball a Tortosa

L’ampliació del polígon Catalunya Sud, ja en tràmit, del polígon Baix Ebre i més sòl comercial a l’entrada de Tortosa, prioritats de l’alcaldessa pel proper mandat

L’alcaldessa de Tortosa i candidata de Junts per Tortosa, Meritxell Roigé, ha explicat avui les seues propostes per poder seguir creant més ocupació i riquesa a Tortosa. Des de l’entrada de la ciutat, a tocar dels Portals, la candidatura de Junts per Tortosa ha volgut deixar clar que una de les seues prioritats per al proper mandat serà la generació de més sòl comercial i industrial per seguir facilitant la creació de llocs de treball.

Fa una dècada es va apostar per ubicar a l’entrada de Tortosa els Portals de Ciutat, una zona on s’han anat obrint activitats diverses i actualment se situen ja en prop d’una trentena. Això representa més de 500 llocs de treball directes que es veuran incrementats ben aviat ja que estan a punt d’obrir-se dos establiments més: la cadena de supermercats Primaprix i una botiga d’animals Tiend@nimal.

Ara, l’alcaldessa i candidata Meritxell Roigé, ha explicat que, en el proper mandat, es desenvoluparan els plans pertinents per generar més sòl comercial en aquesta zona per poder facilitar l’arribada de noves activitats. “Hem aconseguit que destacades marques comercials hagin instal·lat a Tortosa els seus establiments,i coneixem l’interès de més referències que estan interessades en implantar-se aquí“, ha explicat.

Així mateix, Roigé ha recordat que durant aquest mandat s’ha donat un impuls al polígon Catalunya Sud amb l’arribada de dos multinacionals: Kronospan i Florette, i amb la propera implantació de Lucta. Pel que fa a Kronospan ha suposat una inversió superior als 350 MEUR i la creació de 180 llocs de treball directes, i 800 durant la seua construcció. A més, ja projecten una ampliació que suposarà també l’arribada del ferrocarril al mateix polígon i que permetrà donar-ne més valor afegit per futures implantacions.

De fet, l’alcaldessa ha explicat que ja s’està tramitant el Pla Director que permetrà ampliar en 140 les hectàrees de sòl industrial disponible per atraure noves inversions. Roigé també ha recordat la importància d’atraure empreses que creïn llocs de treball qualificats com és el cas de Lucta que invertirà l’any vinent 25 MEUR en la seua planta a Tortosa. “Actualment, qualsevol empresa que està interessada en situar-se al sud de Catalunya o nord del País Valencià, té Tortosa com una clara destinació a considerar entre les seues opcions“, ha explicat Roigé, que ha recordat que qui va dotar de serveis el polígon Catalunya Sud va ser este govern. “Ens vam trobar un polígon sense aigua, llum ni gas“, ha etzibat.

La candidata de Junts per Tortosa també ha detallat que treballarà per ampliar el polígon Baix Ebre, per la seua vessant nord; que es continuarà donant impuls a l’emprenedoria amb la millora dels espais del Viver d’Empreses; així com consolidant el Fòrum Econòmic Tortosa-Terres de l’Ebre com a lloc de trobada dels emprenedors, del talent i de les empreses del territori.

Tortosa, 19 de maig de 2023